Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

6 Φεβρουαρίου 2016

Σαββατιάτικα (93) - της ρέγγε

*** Get up, stand up *** Μη μου πείτε ότι δεν ανησυχήσατε με τον τζιχαντιστή που ήθελε να ανατινάξει τον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο αλλά τον πιάσανε στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης.*** Έβαλε το ΚΤΕΛ δρομολόγιο για Ουάσιγκτον; *** Έχει η Αλεξανδρούπολη Καπιτώλιο; *** Με 1250 ευρώ και 600 δολλάρια θα πήγαινε στις ΗΠΑ; *** Μ' αυτά τα λεφτά ούτε μέχρι την Ασπροβάλτα δεν θα έφτανε. *** Πώς σας φάνηκε η απόφαση της αστυνομίας να κάνει σωματικό έλεγχο σε όποιον περνάει μπροστά από το Μαξίμου; *** Ε ρε γέλια που θα κάνουμε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου! *** Προς αποφυγή επεισοδίων, το ιστολόγιο έχει έτοιμη ρηξικέλευθη πρόταση.  
Καλά αυτή. Αυτός όμως...
*** Οι επίσημοι να παρακολουθησουν την παρέλαση από τα παράθυρα της βουλής! *** Ή, εναλλακτικά, από την τηλεόραση! *** Don't worry, be happy *** Πορτοσάλτε: "Ακόμη κι αν φύγουμε από την ευρωζώνη, η αποπληρωμή του χρέους θα γίνεται σε ευρώ." *** Μπράβο, Αρούλη! *** Ανακάλυψες το ζεστό νερό! *** Βρε κρετίνε, σε ευρώ θα γινόταν ακόμη κι αν δεν είχαμε μπει ποτέ στην ευρωζώνη. *** Όταν πληρώναμε σε δολλάρια, ήμασταν σε καμιά δολλαριοζώνη; *** Μπιμπίκια έχεις στο μυαλό; *** Σκατοκέφαλε. *** Αlexis, γι' αυτόν τον δόλιο τον Παπαπαναγιώτου δεν υπάρχει καμιά θεσούλα εκεί στον Σκάι; *** Και του κόσμου τα παπαροτουίτ γράφει κάθε μέρα και Μπάμπη τον λένε. *** Άντε μαζέψτε τον να γλιτώσουμε. *** Μπάμπης ο Παπαπαναγιώτου: "Κατρουγκαλισμος, το ανωτερο σταδιο του τιποτα." *** Μπάμπη, εκτίθεσαι! *** Α propos, αν θες μεταγραφή για Σκάι, βάζε και τόνους γιατί τα παιδιά στο Φάληρο είναι γραμματιζούμενα και τα προσέχουν κάτι τέτοια. *** I shot the sheriff *** Φωτήλας: "Αναγκαίο ένα κοινό εθνικό πόρισμα για τις γερμανικές κατοχικές οφειλές". *** Ιάσονα, συγγνώμη που δεν σε περιμέναμε. *** Διάβασε το χτεσινό κείμενο αυτού του ιστολογίου και θα εκπλαγείς μαθαίνοντας ότι πόρισμα υπάρχει από το 1963. *** Επιστημονικό, όχι μπαρουφοπολιτικάντικο. *** Τί σου λέω τώρα, ε; *** Αυτόν τον Τζανέτο τον Καραμίχα, ποιός τον ψήφισε για πρόεδρο της ΠαΣΕΓεΣ; *** Επειδή δεν κατάλαβα, όταν λέτε ότι ο Τζανέτος οδηγεί Lexus εννοείτε αυτοκίνητο ή τρακτέρ; *** Τι γελάτε ρε; *** Έχετε δει κάτι θωρηκτά που βγάζει η Lexus, μεγαλύτερα από τρακτέρ; *** Buffalo soldier *** Aυτό που η Σία καλεί συνεχώς στον Σκάι τον Κούλη για κουβέντα, δεν το καταλαβαίνω.
Αυτό! Και συγγνώμη, "Τιραμόλα"!
*** Διάολε, δεν κουβεντιάζουν στο οικογενειακό τραπέζι τα κυριακάτικα μεσημέρια; *** Alexis, Σία, Παύλος: ιστορίες για αγρίους από το τρίδυμο της εγκυρότητας. *** Ή σπας την τηλεόραση ή ξερνάς ευρωπαϊκή ώχρα από τις ωμοπλάτες. *** Redemption Song *** Κυριάκουλας_1: "H κοινωνία δεν πρόκειται να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι για να χρηματοδοτήσει με το υστέρημα της τη διόγκωση του κομματικού κράτους του ΣυΡιζΑ." *** Δηλαδή, ρε Κούλη, όταν εσύ απέλυες κόσμο, η κοινωνία έλυνε το ζωνάρι; *** Κούλη, με μπερδεύεις. *** Κυριάκουλας_2: "Δεν θα λαϊκίσουμε εκμεταλλευόμενοι τα αιτήματά τους (ενν.: τους αγρότες)." *** Πέστο σε απλά ελληνικά, αγόρι μου: "Θα τους γράψουμε στ' αρχίδια μας όσο κι αν φωνάζουν." *** Κυριάκουλας_3: "Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη για το προσφυγικό." *** Επίσης, ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει καμμιά μεταγραφή της προκοπής κι εγώ πρέπει να πάω το Άτος για σέρβις. *** Πού καταλήξαμε τώρα με όλα αυτά τα "πρέπει", ρε Κούλη; *** Could you be loved *** Γιατί σας κακοφάνηκε που ο Κουβέλης ετοιμάζεται να επιστρέψει στον ΣυΡιζΑ; *** Βρε σεις, γίνεται μνημονιακή κυβέρνηση δίχως τον κυρ-Φώτη; *** Για σκεφτείτε το τρίο: Φώτης-Αλέξης-Καμμένος... *** ΦΑΚ.. και Ουάου μη σου πω! *** Τρίο μαδαφάκας. *** Ρε παιδιά, έχουμε κανένα νέο από το Μέγκα;
Μη μου θυμώνετε τον Τσακ Νόρρις!
*** Άκουσα ότι πάει για φούντο και πολύ έχω σκάσει. *** Λέτε να βγεί στο σφυρί; *** Αλήθεια, γίνεται να πουληθεί ένα μαγαζί που δεν έχει άδεια λειτουργίας; *** Προσοχή, παιδιά, μη μας πάρουν τα κανάλια τίποτε τούρκοι καναλάρχες. *** Από πού θα ενημερωνόμαστε μετά, έγκυρα και έγκαιρα; *** Λέτε να στήσει ο Ιερώνυμος κανένα Κρυφό Κανάλι; *** Three little birds *** Σταύραξ: "Τολμάμε και συγκρουόμαστε για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας." *** Σταύρακα, μετά τα συγκρουόμενα να πάτε στο καρουζέλ και στις νεροτσουλήθρες. *** Θεοχάρης: "Καταρρέουν οι αυταπάτες, τα ψέμματα και ο λαϊκισμός." *** ♫♫ Έμπαινε, Χάρη μου... ... έμπαινε, έμπαινε, βρε παλληκάρι μου... ♫♫ *** Πάντα επίκαιρος, Λουκιανέ! *** Δεν ξέρω πώς το είδατε εσείς αλλά εγώ νομίζω ότι η προχτεσινή πανελλαδική απεργία ήταν πετυχημένη. *** Παρέλυσαν τα πάντα. *** Ως και η κυβέρνηση δεν έκανε κανέναν διορισμό επί 24 ώρες! *** Καθυστερούμε, Αλέξη και θα μείνει πίσω η αξιολόγηση. *** One love / People ger ready *** Γλέζος: "Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα."  
Ευτυχισμένα χρόνια
*** Για όταν είχες εμπιστευτεί τον Ανδρέα και το ΠαΣοΚ, έχεις ζητήσει συγγνώμη, κυρ-Μανώλη; *** Κι εν πάση περιπτώσει, αν στα 93 σου δεν έχεις μάθει ακόμη ποιον να εμπιστεύεσαι, πότε θα το μάθεις; *** Αυτό που ο Παπασταύρου πλήρωσε χαλαρά 3,5 μύρια πρόστιμο για λογαριασμό που δεν ήταν δικός του (όπως λέει), με τρελαίνει. *** Πόσα έχει, ο πούστης, που έδωσε 3,5 μύρια με την άνεση που εγώ δίνω 3,5 ευρώ για τσιγάρα; *** Εξόν κι αν τα πήρε από κάποιον λογαριασμό που επίσης δεν είναι δικός του. *** Πόσο άρρωστο μυαλό έχω; *** Stir it up *** Μια μέρα σαν σήμερα, το 1945, γεννιέται στο Νάιν Μάιλ της Τζαμάικας ο Ρόμπερτ Νέστα Μάρλευ, τον οποίο μάθαμε να αποκαλούμε Μπομπ. *** Σήμερα, μέρα εθνικής γιορτής για τους τζαμαϊκανούς, το ιστολόγιο σας παρουσιάζει όχι μόνο μερικά από τα τραγούδια τού Μπομπ που αγαπήσαμε αλλά και μια φωτογραφία από τον γάμο του με την Ρίτα Άντερσον το 1966. *** Στην τελευταία φωτογραφία, που τραβήχτηκε στο Roxy Theatre του Λος Άντζελες στις 13/7/1975, ο Μπομπ Μάρλευ χαιρετιέται με τον Τζωρτζ Χάρρισον των Μπητλς. *** No woman, no cry *** Μετά από όλα αυτά, πόσο πιθανό είναι να βρείτε Παντελίδη στην δισκοθήκη μου; *** Καλό σαββατοκύριακο νά 'χετε! ***

4 σχόλια:

Ntina είπε...

Δεν τον αναγνώρισα τον Μαρλεϊ χωρίς τα ραστα. Σαν καφές χωρίς καφεϊνη ο Μπομπ. Ο δρακουμελ τζούνιορ όπως και να τον πασουσιάσεις θα είναι ένας και μοναδικός για πάντα ειδικά το βλέμμα που τσακίζει καρδιές..κυριολεκτικά. Αυτό με τον τζιχαντιστή με έκανε να θέλω να πάρω το δρόμο για Αλεξανδρούπολη. Μάλον υπάρχει κανένα shortcut εκεί. Θέλω και εγώ να δω επιτέλους το άγαλμα της ελευθερίας, και αυτή αρχαότητα είναι. Σαν την Ακρόπολη. Συμβολίζει κάτι που δεν υπάρχει.

Ntina είπε...

*Μάρλευ

AGIS είπε...

Never ask a politician
grant you a favour
They will always want to
controll you for ever

Bob Marley

και σε ελύθερη μετάφραση:

Ποτέ μη ζητήσεις
να σου τάξουν ρουσφέτι
Το μόνο που θέλουν
να σ' έχουν για πάντα στο χέρι

Μπομπ Μάρλεϋ

Ανώνυμος είπε...

RASTAMAN VIBRATION YEAH ,POSITIVE...!ΑΘΑΝΑΤΕ BOB..! ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ! Υ.Γ. ΒΙΝΥΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ......... Π.Γ.