Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

4 Ιουλίου 2013

Καρα-σαξές στόρυ, λέμε!

Προσοχή! Ο παρακάτω πίνακας αποτυπώνει καραμπινάτα το πόσο έπιασαν τόπο οι θυσίες τού ελληνικού λαού, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας:

Πίνακας Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2012 - 2013 και συγκρίσεις με την περίοδο 2011 - 2012 Πηγή: The Global Competitiveness Report 2012 - 2013, επεξεργασία ΣΕΠΕ, 10/2012 © 2012 World Economic Forum.

Προσέξτε πώς καμαρώνει η Ελλάδα στην 96η θέση, κάτω από μερικές μεγάλες δυνάμεις της παγκόσμιας οικονομίας (π.χ. Μογγολία, Ονδούρα, Αλβανία (!), Καμπότζη, Βιετνάμ, Σρι Λάνκα, Ρουάντα (!!), Καζακστάν, Μπαρμπάντος κλπ) και δίπλα-δίπλα σε κολοσσούς όπως η Γκαμπόν και το Τατζικιστάν. Το ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καταχωρισμένες με πιο ανοιχτόχρωμα γράμματα, θα σας διευκολύνει να διαπιστώσετε ότι η χώρα μας είναι τελευταία μεταξύ των 27 χωρών τής Ε.Ε.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας, πρέπει να σημειώσουμε ότι, στην ίδια λίστα, ήμασταν πέρυσι 90οι, πρόπερσι 83οι και το 2008 (προ κρίσεως) 65οι. Δείτε την εντυπωσιακή μας πορεία στον επόμενο πίνακα και προσέξτε την κατρακύλα τής τελευταίας τετραετίας, παρά το τσάκισμα της τιμής τής εργατικής δύναμης κατά την ίδια περίοδο και το οποίο υποτίθεται ότι επιβλήθηκε ακριβώς για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά μας ως χώρα:
 
Η κατάταξη της Ελλάδας σύμφωνα με το Δείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας 2001 - 2012, Πηγή: The Global Competitiveness Report 2012 - 2013, επεξεργασία ΣΕΠΕ, 10/2012 © 2012 World Economic Forum.

Κατόπιν αυτών, είναι σαφές ότι η χώρα σώθηκε από την κυβέρνηση με τα τρία κόμματα (σ.σ.: τώρα έχουν γίνει τα τρία δύο) υπό την ηγεσία τού κυρίου Σαμαρά, η οποία ολοκλήρωσε το σωτήριο έργο τής προηγούμενης τρικομματικής κυβέρνησης του κυρίου Παπαδήμου, η οποία υλοποίησε τις εθνοσωτήριες πρωτοβουλίες τής προηγούμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης του κυρίου Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, η οποία συνέχισε τα επιτυχημένα βήματα της νέας (τότε) διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Β΄, η οποία διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τις εθνοσωτήριες επιλογές τής -σοσιαλιστικής επίσης- κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Σημίτη, η οποία μας ενέταξε επιτυχώς στην ευρωζώνη, προκειμένου να ξεκινήσει η μεγαλειώδης μας πορεία προς την σωτηρία τής χώρας.

Με τόσους εμπνευσμένους σωτήρες που έχουν παρελάσει ως ηγέτες τούτου του δύσμοιρου τόπου, η κατηφορική πορεία τής γραμμούλας στο παραπάνω διάγραμμα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Το σαξές στόρυ ήταν προδιαγεγραμμένο από παλιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: