Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

10 Ιουνίου 2013

Πρωθύ έφα

Δεν ξέρω πόσοι από σας είχατε το κουράγιο να ακούσετε προσεκτικά την ομιλία του πρωθυπουργού στο προσυνέδριο της ΝουΔου αλλά όσοι δεν το κάνατε, πρέπει να ντρέπεστε! Ο ηγέτης δεν μίλησε για να τον ακούσουν μόνο τα μέλη τού κόμματός του. Η ομιλία του ήταν βαρυσήμαντη κι αφορούσε όλους τους έλληνες. Έτσι, λοιπόν, φρόντισα να την παρακολουθήσω εγώ, να κρατήσω σημειώσεις και να σας μεταφέρω μερικά σημαντικά αποσπάσματα, μαζί με τα δικά μου σχόλια, ώστε να μη μείνετε στο σκοτάδι τής άγνοιάς σας:

Οι καταστροφολόγοι εξαπατήθηκαν. Χαρακτηριστικά δείτε τι συνέβη στην Κύπρο, η οποία ευτυχώς έμεινε στην ευρωζώνη.
- Ευτυχώς, δεν θα πει τίποτε! Αν είχε βγει η Κύπρος από την ευρωζώνη, οι κύπριοι δεν θα χάνανε μόνο τις οικονομίες τους. Θα χάνανε και την παρθενιά τους.

Διαψεύσαμε τις "Κασσάνδρες" που μας ήθελαν εκτός ευρώ.
- Έτσι, για να μη μαθαίνουμε μαλακίες, η Κασσάνδρα επιβεβαιωνόταν ΠΑΝΤΟΤΕ! Μπορεί οι χρησμοί της να ήσαν δυσάρεστοι αλλά ΠΑΝΤΟΤΕ επαληθεύονταν. Ουδέποτε διαψεύσθηκε, η δόλια.

Μείζον το πρόβλημα και το κόστος από τα κύματα των λαθρομεταναστών.  (...) Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης βουλιάζοντας πλοία. Έχουμε συγκεκριμένη πολιτική.
- "Μείζον το κόστος"; Συγγνώμη αλλά από συντακτικό δεν πάει καλά ο πρωθυπουργός. Ο κατηγορηματικός προσδιορισμός εδώ είναι απαράδεκτος. Ρωτήστε τους φραουλάδες αλλά και άλλους παραγωγούς, οι οποίοι παρακαλάνε να βρεθούν μετανάστες. Όσο για την κυβερνητική μας πολιτική, την ξέρουμε: Frontex, Ξένιος Ζευς, Αμυγδαλέζα... Εμπνευσμένη πολιτική λέμε, όχι μαλακίες.

Η Cosco αποτελεί θετικό προηγούμενο, το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς.
- Θετικό προηγούμενο η Cosco; Μάλιστα. Συγγνώμη και με το μπαρδόν, κύριε πρωθύ: εγώ επιτρέπεται να διαφωνώ και να θεωρώ την Cosco ως εργασιακό κάτεργο ή θα με συλλάβει ο Δένδιας; Κι αν με συλλάβει, θα ζητήσει και την έκδοση του Ρομπέρτο Σαβιάνο, ο οποίος λέει για την Cosco τα ίδια με μένα στο μπεστ σέλλερ του "Γόμορρα";

Δικαιώθηκε πανηγυρικά η στρατηγική της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή αναφορικώς με την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων και το άνοιγμα νέων εμπορικών διαύλων. Έτσι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία που τρέχει με 27%.
- Είδες ο Μπουχέσας; Το άτομο ήταν πολύ μπροστά, λέμε! Έφερε την Cosco στην χώρα πριν τόσα χρόνια, για να αντιμετωπίσει την αυξημένη τωρινή ανεργία! Και τό 'χαμε γλωσσοφάει το παλληκάρι...

Ενδιαφέρον υπάρχει κι από άλλες χώρες. Οι ευκαιρίες δεν περιμένουν. Το είδαμε από την περιοδεία στην Σκανδιναβία, όπου υπάρχει ανάγκη για τη χάραξη νέων διαύλων από το Βορρά στον Νότο.
- Αυτά είναι γνωστά. Τα μονοπώλια κλείνουν τα εργοστάσιά τους στις σκανδιναβικές χώρες προκειμένου ν' ανοίξουν "νέους διαύλους"  στην Μεσόγειο. Τα λέγαμε και προχτές, σημειώνοντας ότι η Nokia έκλεισε τις εγκαταστάσεις της στην Φινλανδία για ν' ανοίξει καινούργιες στην Ελλάδα, που έχει και καλύτερο κλίμα.

Επαναπροσδιορισμός και ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδος - ΗΠΑ.
- Παναπεί; Θα τρίξουμε τα δόντια στην Ουάσιγκτον; Θα στείλουμε τον Αβραμό να τσαμπουκαλευτεί στο Στέητ Ντηπάρτμεντ; Θα αναλάβει ο ίδιος ο Σαμαράς να δείξει τον Ομπάμα το "πώς γίνεται"; Μανούλα μου!! Αυτό να δω κι ας πεθάνω!

Μπορεί με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη να προερχόμαστε από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους αλλά υπερβήκαμε τις διαφορές και τραβάμε κουπί. Κάνουμε κωπηλασία χρέους.
- Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Δεν ήξερα ότι στα κυριλάτα λέγεται και κουπί. Εμείς οι αγράμματοι το λέγαμε λαϊκά: τραβάμε μαλακία. Και ποτέ δεν το κάναμε βούκινο!

Χρωστάμε στο Έθνος για όσους δεν υπάρχουν πια ή δεν ήρθαν. Η αναγέννηση δεν είναι θέμα μιας παράταξης αλλά όλων των Ελλήνων. Με αυτό το σκεπτικό εργάζεται η παράταξή μας
.
- Δεν διαφωνώ. Απλώς αναρωτιέμαι, με το γενικό ξεπούλημα που έχει βάλει μπροστά η ντόπια τρόικα, τί διάβολο θα απομείνει να αναγεννηθεί. Ενέργεια, συγκοινωνίες, ΔΕΚΟ, νησιά, ακίνητα... ως και τα σκουπίδια θα τα πάρουν οι ξένοι "επενδυτές". Κι ό,τι δεν το πουλάμε, το διαλύουμε (σχολεία, νοσοκομεία κλπ). Στο φινάλε, τί σκατά θα αναγεννήσουμε εμείς;

Επιφυλάξαμε εκπλήξεις και έχουμε κι άλλες.
- Αμάν! Τί να σχολιάσω για τούτη την καραμπινάτη απειλή; Την έχουμε γαμήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: