Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

30 Ιανουαρίου 2016

Σαββατιάτικα (92) - τα έντεχνα

*** Τούμπα-τούμπα-παραράμ, τούμπα-τούμπα-παραραραράμ... (Πάνος Γαβαλάς) *** Λαό που εφηύρε το "ντάρι-ντάρι" για να φτιάξει ρίμα με το "γλάροι", δεν τον φοβάμαι. *** Φίλης: "Οι αγρότες ζύγιζαν πέτρες για να παίρνουν επιδοτήσεις." *** Τα κάνανε και παλιά αυτά, Νίκο μου, ή μόνο τώρα που γίνατε εσείς κυβέρνηση; *** Τότε ζύγιζαν αλλά τώρα ζυγιάζουν. *** Στο δοξαπατρί σημαδεύουν και πρόσεχε! *** Αυτό που οι αγρότες είναι χαραμοφάηδες για κάθε κυβέρνηση και αδικημένοι για κάθε αντιπολίτευση, δεν θα το καταλάβω ποτέ. *** Κι αν η σιωπή που τριγυρνάει στην ομορφιά σου, στο τέλος δέσει την οργή σου με βροχή... (Πυξ Λαξ)
Μήτσο, εσύ;
*** Πώς σας φάνηκε ο τίτλος της κυριακάτικης Αυγής "Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός"; *** Αυτοί κλέβουνε ως και τον Παπακαλιάτη, ρε! *** Μπάυ δε γουέυ, καταλάβατε από πού έκλεψε την τελευταία του ταινία ο Χριστόφορος; *** Εγώ δεν την είδα (ούτε και πρόκειται) αλλά στοιχηματίζω το δεξί μου χέρι ότι από κάπου είναι κλεμμένη κι αυτή. *** Πάλι μας απείλησαν με Γκρέξιτ οι ευρωπαίοι; *** Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση Γκρέξιτ; *** Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορεί να παίζει στο Γιουρόπα Ληγκ; *** Η Παόλα θα μπορεί να πάει στην Γιουροβίζιον; *** Ο Σαράφης-στα-Τρίκαλα θα μπορεί να έχει μαγαζί στην Αβενύ ντυ Μοντ 6, στην καρδιά του Παρισιού; *** Η Ελίζα Βόζενμπεργκ θα παραμείνει στην Νέα Δημοκρατία; *** Πολλά τα προβλήματα, παιδιά... *** Να με λες λοχαγό έρωτα, να στέκεσαι μπροστά μου προσοχή... (Νατάσα Μποφίλιου) *** Καλέ, ποια είν' αυτή που διαφημίζει τον ντολμαδοπαρασκευαστή; *** Την φάγανε την φουκαριάρα την Βέφα, οι άτιμοι; *** Επί τη ευκαιρία, αν ξέρετε, εκτός από την συσκευή που τυλίγει ντολμάδες, υπάρχει και συσκευή που τυλίγει γκόμενες; *** Όχι για μένα, για έναν φίλο μου την θέλω. *** Λαπαβίτσας: "Ο Τσίπρας πούλησε την ψυχή του για την εξουσία." *** Ποια ψυχή του, βρε μαλάκα Κώστα; *** Τον λαό πούλησε. *** Κοψοχρονιά. *** Κούγιας: "Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί ανθρώπινη ζωή." *** Εκτός από τον Κορκονέα, Αλέξη, ε; *** Ο φλεγόμενος ποδηλάτης περνά κάθε απόγευμα... (Αλκίνοος Ιωαννίδης) *** Τώρα που είπα "Αλέξη", την είδατε την ομιλία τού Τσίπρα για την "πρώτη χρονιά αριστερά"; *** Εμένα μου άρεσε που οι συριζαίοι διαλέξανε το γήπεδο του Ταε-Κβον-Ντο. *** Επιλογή με συμβολισμό, έτσι; *** Έναν χρόνο σας γαμάμε, απόψε θα σας δείρουμε κιόλας. *** Αυτή η πουτάνα η πρώτη φορά αριστερά σε τί διαφέρει από την τελευταία φορά δεξιά, μη χέσω; *** Μ' αρέσει που κάνατε θέμα την εγγλέζα η οποία έπλυνε το τζην της αφήνοντας στην τσέπη του ένα δελτίο λόττο που κέρδισε 33 μύρια λίρες. *** Ρε σεις, αυτά τα έχει κάνει η Βλαχοπούλου πριν μισό αιώνα!  
Οικογενειακά βάρη
*** Μια ζωή καθυστερημένη η Εγγλεζία. *** Οι άλλοι πουλάνε οικόπεδα στον Άρη και οι εγγλέζοι προσκυνάνε ακόμα την Ζαμπέτα. *** Την Ελισσάβετ, ντε! *** Τώρα που άρχισες να βγαίνεις αργά απ' το σώμα μου και βασανιστικά... (Μελίνα Ασλανίδου) *** Κατρούγκαλος: "Το νέο ασφαλιστικό φέρνει την ελπίδα." *** Κουνιώνται για την ελπίδα, Γιώργο. *** Καμμιά σύνταξη φέρνει; *** Καλέ, τις είδατε τις ομορφιές χτες στην βουλή, με τον Λοβέρδο; *** "Κάτσε κάτω άσχετε και μη τραμπουκίζεις" στον υπουργό; *** Πω πω γλώσσα, ο πρώην τροτσκιστής, πρώην σοσιαλιστής, πρώην γενικώς αλλά και νυν και αεί ηλίθιος! *** Το καλύτερο, όμως, ήταν αυτό που είπε για "κοινοβούλιο Βόρειας Κορέας". *** Έτσι μπράβο, Ανδρέα, γιατί μας έχουν πρήξει ότι η Βόρεια Κορέα έχει δικτατορία. *** Κοινοβούλιο έχει, άσχετοι! *** Δένδιας: "Αν κάποια παράταξη έχει πέσει διαχρονικά θύμα διαπλοκής στην χώρα, αυτή είναι η Ν.Δ." *** Καλέ, άει στον διάολο! *** Ήταν θύμα διαπλοκής ο εθνάρχης; *** Ρε συ Νίκο, πενήντα τόσα χρόνια κι ακόμα ψάχνετε ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο; *** Κλαίει ο άγγελός μου κι όσο κλαίει βρέχει, δεν θα σ' αγαπήσει, μαύρο αίμα έχει... (Ελεονώρα Ζουγανέλη) *** Αυτός ο Καλύβας, που είπε ότι οι κακοποιοί αφοι Τσερνάεφ ήταν φίλοι του Γρηγορόπουλου και παρέα του εκείνο το βράδυ στα Εξάρχεια, είναι όντως καθηγητής στο Γέηλ; *** Αυτό το σκουτί που έβγαλε βιβλίο με το άλλο σκουτί, τον Μαραντζίδη, για τον εμφύλιο; *** Καλύβας, καθηγητής Γέηλ: "Το μόνο μέτρο ποιότητας ενός βιβλίου, η εμπορική του επιτυχία." *** Ωρέ, ΑΣΟΕΕ και πάλι ΑΣΟΕΕ λέμεεεε!!!
Τον κώλο σου ξύνεις, Αντώνη; Ντροπή!
*** Αλέξη, "ριζοσπαστικοποιούμαι" είναι αυτό που λέγαμε παλιά "διορίζομαι"; *** Όταν αποκαλείς "λαθρο-" τους μετανάστες, τί πιο φυσιολογικό από το να αποκαλείς τους ναζί "γερμανούς τουρίστες"; *** Συμφωνείς, Χατζηνίκο; *** Πάντως, αν σου πω ότι στενοχωρήθηκα για το βρομόξυλο που φάγανε, θα σου πω ψέμματα. *** Από τον πύργο της Βαβέλ έφυγα νύχτα με το ΚΤΕΛ για να γλιτώσω... (Θέμης Αδαμαντίδης) *** Πολύ σωστά κατέβηκε από το Εθνικό Θέατρο η παράσταση που ήταν βασισμένη σε κείμενο του Σάββα Ξηρού. *** Αυτό έλειπε, να αποκαθιστούμε καταδικασμένους φονιάδες. *** Πάμε τώρα να εξαφανίσουμε τα τραγούδια του άλλου καταδικασμένου φονιά, του Άκη Πάνου. *** Φόλα και στον Ντάριο Φο που τόλμησε να ανεβάσει θεατρικό τής Ούλρικε Μάινχοφ. *** Κάτω και το "Μακρύ ζεϊμπέκικο" του Σαββόπουλου για τον Κοεμτζή. *** Τάξις και ηθική, τσογλάνια! *** Πώς με βλέπεις, Ντόρα; *** Tζήμερος: "Καμμιά εταιρεία δεν θέλει να απολύει γιατί αυτό σημαίνει ότι πέφτουν οι δουλειές." *** Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα, Θάνο μου. *** Πέφτουν οι δουλειές τής Πειραιώς και της Άλφα, ας πούμε; *** Τί έχεις σπουδάσει είπαμε; *** Άνοιξα μανταρίνι και σε θυμήθηκα, πολλές φορές σε ξέχασα μα δεν σ' αρνήθηκα... (Λουδοβίκος των Ανωγείων) *** Χατζηνίκος: "Οι υπερασπιστές του... λογοτεχνικού ''ταλέντου'' του Ξηρού είναι τελικά περισσότεροι από τα έργα του!" *** Παπαριές α λα κρεμ, Νίκο μου. *** Βρε μαλάκα, το λογοτεχνικό ταλέντο τού Ξηρού κρίνουμε ή το κατέβασμα ενός έργου επειδή χρησιμοποιεί φράσεις τού Ξηρού; *** Πλεύρης: "Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί ταινία για την δράση του Ξηρού." *** Θανούλη, το τι μ' αρέσει που κάθε τόσο επιβεβαιώνεις πόσο μαλάκας είσαι, δεν λέγεται! *** Λιάγκας: "Το έγκλημα οφείλει να μην έχει ιδεολογική αφετηρία." *** Περιορίσου σε απλές φράσεις, Γιώργο μου. *** Όπως π.χ. "Λόλα, να ένα μήλο." *** Εκτός αν διεκδικείς κι εσύ δικαίωμα στην μαλακία, οπότε πάω πάσο.
Ευτυχισμένα χρόνια
*** Έχω το σεντόνι σου, το σεντόνι σου, σύννεφο που με τυλίγει... (Γιάννης Κότσιρας) *** Για να ανεβάσω λίγο το επίπεδο του ιστολογίου, θυμήθηκα σήμερα μερικούς έντεχνους στίχους επιπέδου. *** Ελπίζω να μη σπαστήκατε. *** Αν γελάσατε με το χοντροζεύγαρο της δεύτερης φωτογραφίας, σας πληροφορώ ότι παίρνουν μηνιαίο επίδομα κάπου 2.500 στερλίνες επειδή δεν μπορούν να εργαστούν λόγω πάχους. *** Φαντάζομαι ότι σας κόπηκε το γέλιο. *** Αν σας πω κι ότι αυτός είναι ο έκτος γάμος του κυρίου, θα ξαναγελάσετε βλέποντας χοντρό; *** Έτσι μπράβο! *** Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε άλλον έναν χοντρό με την μαμά του αλλά την εποχή που δεν ήταν καθόλου χοντρός. *** Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, ο Δημήτρης Σταρόβας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί. *** Για φινάλε, σας έχω μια φωτογραφία του 1957 με τρία πιτσιρίκια: Τζορτζ (ετών 14), Τζον (ετών 16) και Πωλ (ετών 15). *** Πέντε χρόνια αργότερα, στην παρέα θα έμπαινε κι ο Ρίτσαρντ και όλοι μαζί θα ηχογραφούσαν το πρώτο τους τραγούδι, με τίτλο "Love me do". *** Kυρίες, δεσποινίδες και κύριοι, οι Beatles πριν γίνουν Beatles. *** Eίμαστε εραστές της ποιότητας, τί να κάνουμε; *** Ένα πακέτο πέταξα σέρτικα στον πνιγμένο, που παίζει ζάρια και χαρτιά... (Θανάσης Παπακωνσταντίνου) *** Μιας και οι Beatles μας τελείωσαν, βολευτείτε με έντεχνους πνιγμένους τζογαδόρους. *** Καλό σαββατοκύριακο νά 'χετε! ***

6 σχόλια:

Ntina είπε...

Ευχαριστώ για το γέλιο που μου χαρίζεις κάθε Σάββατο. Τέλειο.

teddygr είπε...

Ευχαριστώ που με κάνετε να χαμογελώ με τέτοια σχόλια.

Neophyte_commie είπε...

Τον Μακάρτνεϊ τον αναγνώρισα. Τον Σταρόβα όχι. Ο κωλοξύνων ποιος είναι;

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικά τα Σαββατιάτικα καυστικό χιούμορ και εύστοχος σχολιασμός επικαιρότητας !Και τα καθημερινά πάντα ενδιαφέροντα!!

teddygr είπε...

@ Neophyte_commie

Ο Αντώνιος ο Α' ο Γκαβός, φυσικά!

Thumomenos είπε...

Θοδωρή καλήμερα!
Για άλλη μια φορά απίθανο, έξυπνο, καυστικό φυσικά για μένα το καλύτερο είναι "*** Αυτή η πουτάνα η πρώτη φορά αριστερά σε τί διαφέρει από την τελευταία φορά δεξιά, μη χέσω;" χαχχααααααχχααααα όλα τα λεφτά... θα το κρατήσω για ατάκα.
Καλή Κυριακή!