Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

23 Ιανουαρίου 2016

Σαββατιάτικα (91) - της πρώτης χρονιάς αριστερά

*** Διαγραφή τού μεγαλύτερου μέρους του χρέους. *** Πρώτη χρονιά αριστερά! *** Κι αυτό το "πρώτη φορά γαμιστερά" να μη το ξαναπείτε. *** Οι εξόριστοι της Μακρονήσου και του ΑηΣτράτη πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι. *** Τώρα που οι χλεχλέδες μάθανε να ψηφίζουνε Τσίπρα και να τους βγαίνει Καμμένος, αύριο θα ψηφίσουν με άνεση Κούλη. *** ΣυΡιζα ή Διόριζα; *** Πώς το βλέπεις Μηλιέ; *** Τελικά, καταλάβατε τι έγινε με τον Βαρουφάκη; *** Τον έβγαλαν άχρηστο ή ήταν όντως άχρηστος; *** Αθερίδης: "Όταν ο Καραμανλής είπε ότι είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο, εννοούσε ότι μόνο από αριστερό πρωθυπουργό θα ανεχτούμε δεξιά πολιτική." *** Ωραία ατάκα, Θοδωρή! *** Μη μου πεις ότι στην έγραψε αυτός που είχε γράψει και το "Ναι"στο δημοψήφισμα!
Ωραίο χαμόγελο η μαντμαζέλ!
*** Πες την τώρα απ' έξω, χωρίς να κοιτάς το κείμενο.*** Ρήτρα ανάπτυξης. *** Αυτό το Χάρβαρντ που έχει βγάλει ο Κούλης, είναι αυτό που είχε πάει να μιλήσει ο Κωλόχαρτος; *** Και όπου ήταν καθηγητής το ζαβό ο Γιωργάκης; *** Και όπου έκανε μεταπτυχικό ο Μπους ο Β(λαξ); *** Προσκυνάτε ΑΣΟΕΕάρα, ρεεεε! *** Και αλλάξτε γνώμη και για το ΤΕΙ Μεσολογγίου. *** Μανδραβέλης: "Οι αγρότες πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία όπως όλοι οι υπόλοιποι επιχειρηματίες." *** Γιασάν, Πάσχο. *** Κι εμείς σε αντιμετωπίζουμε όπως όλους τους υπόλοιπους χοντρομαλάκες. *** Ισότης και ισονομία. *** Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. *** Μωρή Μαρέβα, τόση καφρίλα έχεις που βλέπεις τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα ως μετανάστες; *** Μωρή, ο άντρας σου είναι κεντροδεξιός είπαμε, όχι ακροδεξιός. *** Κι ας έχει μπλέξει με τον Κωλόχαρτο. *** Apropos, αυτό με τον Κούλη που έχει κάνει δυο κορίτσια αλλά κανένα δεν έβγαλε Μαρίκα, πώς τό 'χετε; *** Τουλάχιστον, έβγαλε τον γυιο του Κώστα. *** Μη χαθεί το προζύμι. *** Δεν καταλαβαίνω γιατί σας πειράζει που τα ΜΜΕ φτιάχνουν το προφίλ τού Κυριάκουλα. *** Θέλετε, δηλαδή, να τον αφήσουνε να μοιάσει του πατέρα του; *** Βενιζέλος: "Ο Βαρουφάκης ήθελε να απειλήσει την ευρωζώνη με διάλυση."
Όταν το ζευγάρι είναι ταιριαστό...
*** Μπένυ, πάλι έφαγες βαρειά και σε πείραξε; *** Κόφ' το, να πάει στον διάολο. *** Αν δεν πας από τριγλυκερίδια, θα πας από μαλακία. *** Εθνικό σχέδιο για ανάκτηση της εργασίας. *** Η κυρία Βούτση, που διορίστηκε ειδική σύμβουλος του Κουρουπλή, τί ακριβώς έχει σπουδάσει είπαμε; *** Και πού ακριβώς έχει δουλέψει; *** Τι ρωτάω τώρα, ε; *** Με τρώει ο κώλος μου. *** Πλεύρης ο Θανούλης: "Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη." *** Όλους τους κεντρώους μάζεψες, Κούλη. *** Γιατί διαμαρτύρεστε που οι ιταλοί έκλεισαν την Σόφτεξ; *** Αφού τους την πούλησε το ΠαΣοΚ, την κάνουν ό,τι θέλουν. *** Με τον παρά τους, γαμούν και την κυρά τους. *** Τι παναπεί ότι δεν υπάρχει πια χαρτοβιομηχανία στην Ελλάδα; *** Ούτε ζαχαρουργείο υπάρχει. *** Άδωνι, εισαγωγή θα τα κάνουμε τα κωλόχαρτα πλέον! *** Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά. *** Παιδεραστής ο Νίκος Γεωργιάδης; *** Ρε σεις, θέλετε και τις λέτε τέτοιες ανοησίες; *** Κάνουνε τέτοια οι δεξιοί; *** Ή δεν ξέρει ο Κούλης που τον έχει δεξί του χέρι; *** Για σύμβουλος του υπουργού οικονομικών πήγε στην Μολδαβία ο άνθρωπος, όχι για αγοράκια. *** Είχε ο Σημίτης επιστημονικό σύμβουλο χωρίς πτυχίο; *** Εμ, έτσι εξηγούνται πολλά. *** Τσατάλια τα νεύρα της Φώφης. *** Ρε συ Γρηγοράκο, αφού σε διέγραψε η κοπέλλα, δώσ' της πίσω την έδρα. *** Αλλά κι εσύ, βρε Φώφη... τρεις κι ο κούκος ήσασταν κι έδιωξες τον κούκο; *** Επανίδρυση Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. *** Σταύραξ: "Το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω." *** Σύμφωνοι, Σταύρακα, αλλά καμμιά φορά στερεύει κιόλας. **
Πέντε φάσκελα, κανένα χαμένο (το πέμπτο στο σήμα του σταθμού)!
Θεοχάρης: "Η εκλογή Μητσοτάκη έχει φέρει τη ΝΔ πιο κοντά στο κέντρο και το Ποτάμι." *** Παραπόταμος η ΝΔ, Χάρη; *** Ε, όχι και συμμορία η κυβέρνηση! *** Ώρες είναι να μας πείτε ότι κάνει διορισμούς με... συμμοριοδότηση. *** Πώς τον είδατε τον Πανούση (όχι τον Τζίμη) με το τσιφτετέλι του; *** Και πού να δείτε τον Βούτση σε καποέιρα και τον Μιχαλογιαννάκη σε ζούμπα. *** Επαναφορά της 13ης σύνταξης. *** Το γλίτωσα το ταξίδι στην Βουλγαρία. *** Ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας φτιάχνει Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών δυο βήματα από το σπίτι μου. *** Αν με κάψουνε, λέει, δεν θα πάω στον Παράδεισο. *** Ναι ρε, γιατί άμα δεν με κάψουνε θα πάω. *** Πάντως, επιμένω ότι τελευταία μου επιθυμία είναι να με κάψουνε ολόκληρο, εκτός από τ' αρχίδια μου. *** Αυτά θέλω να ταφούν κανονικά, με παπάδες και ψαλτάδες. *** Να δω τι θα κάνετε όταν πει ο παπάς "δεύτε τελευταίον ασπασμόν"! *** Τώρα που το σκέφτομαι, αν η φάση γίνει Τσικνοπέμπτη, βάζετε και δυο-τρία λουκάνικα από δίπλα, μη πάει χαμένη τόση θράκα. *** Και φροντίστε τον κάφτη να τον λένε Σταύρο. ***
Ευτυχισμένα χρόνια
Να πάω τραγουδιστός: "Φτιάχτονε, Σταύρο, φτιάχτονε, βάλτου φωτιά και κάφτονε". *** Άει σιχτίρ, κωλοζωή. *** Αφού κλαίμε όταν ερχόμαστε, ας γελάσουμε όταν φεύγουμε. *** Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. *** Δεν ξέρω τι μ' έπιασε σήμερα και θυμήθηκα κάποια από εκείνα που πριν έναν χρόνο έταζε ο Τσίπρας και που κάποιοι χαχόλοι λέγανε πως θα ήσαν ευτυχισμένοι αν έκανε τρία στα δέκα. *** Τελικά, έκανε μόνο το μακρύτερο από τα τρία. *** Αν μετά από τόσα χρόνια που την έχετε κεχαγιά στον κώλο σας δεν αναγνωρίσατε στην πρώτη φωτογραφία την επί κεφαλής τού ΔΝΤ Κριστίν "λίστα" Λαγκάρντ, είσαστε άξιοι της μοίρας σας. *** Αν μη τι άλλο, στην τελευταία φωτογραφία αναγνωρίσατε πολλά γνωστά νεοδημοκρατικά μουσούδια (Γκαβός, Πανίκας, Κώουτς, Τζίτζι, Γκιουλέκας), από την εποχή που ήσαν όλοι μαζί κι αγαπημένοι. *** Ευτυχώς, τώρα θα τους ξαναενώσει ο Κυριάκουλας. *** Λέμε τώρα. *** Αν ακούστηκα μακάβριος όταν είπα για αποτεφρώσεις, ζητώ συγγνώμη. *** Κι όποιος δεν γουστάρει την κηδεία μου, να μου το πει να μη πάω κι εγώ στην δικιά του. *** Όπως και νά 'χει, καλό σας σαββατοκύριακο! *** Και μη ξεχνάτε: *** Κατάργηση του ΕνΦΙΑ! ***

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μωρε σε εκεινο το χοντροζευγαρο ειδα κι επαθα να καταλαβω τον βουτση, νομιζα πως ηταν ο ταβερνιαρης και πηγε να παρει παραγγελιά.

Neophyte_commie είπε...

Μην λες για θράκες, πεινάμε και κρυώνουμε. Αλλά με αριστερό τρόπο, που είναι καλύτερος.

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Μετά από τραντατόσα χρόνια παΣΟΚ και ένα χρόνο Γαμιστερά ΤΣΥΡΙΖΑ βλέπεις ότι τριάντα χρόνια έκαναν μεταπτυχιακό. Τώρα άρχισαν την διδασκαλεία οι ΠΑΣΟΚΟΤΣΥΡΙΖΕΟΙ .
Δεν θέλω να φανταστώ τι μας έχουν για το κυρίως πιάτο.