Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

9 Ιανουαρίου 2016

Σαββατιάτικα (89) - τα αναποφάσιστα

*** Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης; *** Παιδιά, σας θυμίζω ότι αύριο ψηφίζουμε πρόεδρο ΝουΔου! *** Δεν κατάλαβα, γιατί σας χαλάει το δίδυμο Κυριάκουλα-Κωλόχαρτου; *** Θα προτιμούσατε Χοντρό-Λιγνό ή Τσίτσο-Φράνκο; *** Δηλαδή, το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου είναι καλύτερο; *** Ευχή Κυριάκουλα: "Το άγιο πνεύμα να δώσει σε όλους μας δύναμη και ευθυκρισία." *** Δεν καταλαβαίνεις τι εύχεσαι, ρε Κούλη; *** Αν κάνει καμμιά τέτοια μαλακία το άγιο πνεύμα, πώς θα ξαναμπείς εσύ στην βουλή; *** Βίσση ή Βανδή; *** Αυτό που στις ειδήσεις άκουσα ότι "η Βανέσσα Ρεντγκρέιβ συνοδευόταν από την συνάδελφό της Μιμή Ντενίση", δεν χωνεύεται με τίποτε.
Αυτό το βλέμμα κάτι μου λέει...
*** Συνάδελφοι η Μιμή με την Βανέσσα, ρε; *** Κολιός και κολιός απ' άλλο βαρέλι, παιδιά! *** Το τί μ' αρέσει να βλέπω την Κοσιώνη να παίρνει συνέντευξη από τον Κυριάκουλα, δεν λέγεται! *** Σία, με την άλλη φωνάξεις και τον Κωστή τον Μπακογιάννη και να το γυρίσετε σε οικογενειακό πικνίκ. *** Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ; *** Πάει κι ο Μάκαρος. *** Τον φάγανε οι αλήτες. *** Πόσο μπροστά ήταν ο μακαρίτης... *** Όταν έκανε τις μαγκιές του ο Μάκαρος, κάτι Μπέοι, κάτι Αλαφούζοι και κάτι Μαρινάκηδες παίζανε στις αλάνες ολεμάν-στακαμάν. *** Ποιά άλλη κουφάλα τόλμησε να τα βάλει με τον Λαλιώτη; *** Αληθεύει ότι στην κηδεία έστειλε στεφάνι η Cohiba; *** Αύριο στην Real: σιντί με ακυκλοφόρητες τηλεφωνικές συνομιλίες Μάκαρου για στήσιμο αγώνων. *** Κιθαρίστας ή ντράμερ; *** Συμπληρώθηκαν χτες 25 χρόνια από την δολοφονία τού καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. *** Ο δολοφόνος του είναι πια διευθυντής σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Βόλο. *** Σάλλα, κράτα μια θέση και για τον Κορκονέα, για αύριο-μεθαύριο που θα βγει. *** Μπορεί να μη γίνεσαι κλητήρας με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο αλλά για διευθυντής τράπεζας δεν υπάρχει πρόβλημα. *** Τζήμερος: "Όταν φαινόταν ότι ο Σαμαράς θα έπεφτε, οι ολιγάρχες ανησύχησαν." *** Ρε συ Θάνο, εγώ γιατί βάζω στοίχημα πως ούτε τρίχα από τ' αρχίδια τους δεν κουνἠθηκε; *** Χοιρινή ή μοσχαρίσια; *** Σκατά τα έκανε ο Κατρούγκαλος με την αγωγή κατά του "Βήματος", με την οποία ζητούσε 500.000 αποζημίωση που θα την έδινε στο ΚΕΘΕΑ. *** Τα βρήκε με τον Ψυχάρη τελικά. *** Η εφημερίδα θα γράψει "συγγνώμη, λάθος" και η αγωγή θα αποσυρθεί. *** Το ΚΕΘΕΑ δεν το σκέφτηκε κανείς; *** Ο Χιώτης θα παραμείνει διευθυντής; *** Μεϊμάρ: "Δεν παραλαμβάνω την οικονομική ζημιά της ΝΔ, εγώ αναλαμβάνω στις 11 του μηνός." *** Βαγγέλα, δεν μας τα λες καλά.
"Adios airlines";;;  Ήμαρτον!
*** Εγώ που ανέλαβα τον Σεπτέμβρη του 1960, γιατί παρέλαβα τις ζημιές της χώρας από την εποχή του Μακρυγιάννη; *** Τόσο μαλάκας είμαι πια; *** Με τον αστυφύλαξ ή με τον χωροφύλαξ; *** Σταύραξ: "Δεν θα γίνουμε ντεκόρ στους υπουργούς τής κυβέρνησης." *** Μην είσαι τόσο απόλυτος, ρε συ Σταύρακα; *** Άσχημος θα ήταν ο Ορφανός ως φίκος ή ο Αμυράς ως λαμπατέρ; *** Βρούτσης: "Μνημόνιο & τρόικα μου ζητούσαν 2 τις χιλίοις στο εισόδημα ελευθέρων επαγγελματιών και δεν το έκανα." *** Γιάννη, αυτό το "τις χιλίοις" κλίνεται κατά το "(εν) τις ουρανοίς"; *** Να χέσω την ορθογραφία σου, ρε μπαγλαμά. *** Κική ή Κοκό; *** Κυριάκουλας: "Κινούμαι με την ίδια άνεση στην Αγ. Βαρβάρα και στο Περιστέρι με την Κηφισιά και την Εκάλη." *** Κούλη, να βγάλεις στην αγορά δικά σου GPS. *** Με την φωνή σου, φυσικά. *** Να σ' ακούω να μου υποδεικνύεις πού να στρίψω, να φχαριστιέμαι γαμωσταυρίδι. *** Κυριάκουλας και πάλι: "Η τρόικα δεν καταλαβαίνει ότι η σύνταξη των 700 ευρώ καλύπτει συνήθως τις ανάγκες ολόκληρης οικογένειας."
Πάνω απ' όλα η άθληση!
*** Κούλη μου, έπρεπε να συμπληρώσεις "... μιας και τα υπόλοιπα μέλη της είναι άνεργοι επειδή τους απέλυσα εγώ". *** A propos, η δικιά σου οικογένεια καλύπτει τις ανάγκες της με εφτά κατοστάρικα τον μήνα; *** Πώς τα καταφέρνεις, μωρή λουμπίνα; *** Πιτόγυρα ή πίτσα; *** Αυτό το "ΔΓ/ΔΑ" των δημοσκοπήσεων σημαίνει "δε γαμιέται, δεν απαντώ"; *** Πόσο "σμαρτ" μπορεί να είναι ένα σμάρτφον για να μετατρέπει το "θα ξυρίσει το μούσι του" σε "θα μυρίσει το μουνί του"; *** Μας έφαγε η τεχνολογία, γαμώ τον Μπιλ Γκέιτς μου μέσα! *** Πύργο είκοσι χιλιόμετρα ψηλό σκέφτηκαν να φτιάξουν οι καναδοί, για να γίνουν φτηνότερα τα διαστημικά ταξίδια. *** Παιδιά, έχω καλύτερη ιδέα: φτιάχτε μια γέφυρα ίσαμε το φεγγάρι, για ακόμη πιο φτηνά. *** Εννοείται ότι τα διόδια θα τα πάρει ο Μπόμπολας. *** Αριστερό twix ή δεξιό twix; *** Αυτό που διασκεδάζετε με τραγούδια όπως "Πέντε έλληνες στον Άδη", "Η ζωή εδώ τελειώνει", "Μια μολυβιά" και, τώρα τελευταία, "Θεός σχωρέστηνε" (γεια σου Ζωιδάκη!), μήπως πρέπει να το κοιτάξετε όσο είναι καιρός; *** H "Adios airlines" που είδατε πιο πάνω, είναι υπαρκτή εταιρεία, με έδρα το Πουέρτο Ρίκο και σλόγκαν το "Say your goodbyes".
Ευτυχισμένα χρόνια
*** Μας τρολλάρουν οι πορτορικανοί; *** Καλά ταξίδια (μπρρρρρ!). *** Καμμένος: "Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου μας δεσμεύουν όλους." *** Πάνο, θες ζυγοστάθμιση. *** Η πρώτη φωτογραφία σάς έδωσε την ευκαιρία να δείτε πώς ήταν στα μικράτα του ένας πρόεδρος δημοκρατίας που τον λένε Πάκη. *** Σοκολατάκι γάλακτος ή μπίττερ; *** Σας έπρηξα σήμερα με την αναποφασιστικότητά μου αλλά αν δεν πάρεις μερικές αποφάσεις τώρα, στην αρχή του χρόνου, πότε θα τις πάρεις; *** Ως αποζημίωση, σας προσφέρω μια σημαντική φωτογραφία από τους Κορυσχάδες. *** Είναι 30 Ιουνίου 2008 και ο Κώστας Μπακογιάννης (της Σίας ντε!) βαφτίζει τον πρωτότοκό του. *** Δεξιά φαίνεται η γιαγιά Ντόρα, ενώ τον χορό σέρνει η μαμά Κάλλια Καμπουρίδου. *** Από εκείνη την ημέρα και μέχρι την Σία, μεσολάβησαν μια κόρη, ένα διαζύγιο κι ένα εξώγαμο. *** Έλλειψη αποφασιστικότητας και ο Κώστας... *** Μ' αυτά τα ωραία, σας εύχομαι καλό σαββατοκύριακο και σας χαιρετώ εσπευσμένως, διότι πρέπει να πάρω μια σημαντική απόφαση αμέσως. *** Ούζο ή τσίπουρο; ***

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τσιπουρο ,τσιπουρο.

tulpoeid είπε...

"Ο δολοφόνος του είναι πια διευθυντής σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Βόλο."
Τι είπες τώρα.