Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

2 Δεκεμβρίου 2015

Η CIA και ο γιουγκοσλαβικός εμφύλιος (μια συνέντευξη)

[Το ιστολόγιο αναδημοσιεύει σήμερα μια συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA Ρόμπερτ Μπαιρ στο "Web-Tribune.com", μεταφράζοντας από την απόδοση του σερβικού πρωτοτύπου στα αγγλικά, όπως δημοσιεύτηκε στο "Britić - the british serb magazine". Η συνέντευξη αναδημοσιεύεται απλώς ως ενδιαφέρουσα, χωρίς να υιοθετούνται άκριτα οι αποκαλύψεις που γίνονται σ' αυτήν. Όταν έχεις να κάνεις με την CIA (και, ειδικά, με μετανοημένο πράκτορα), οφείλεις να είσαι άκρως προσεκτικός. Οι φωτογραφίες προστέθηκαν από το ιστολόγιο.]


Ο Ρόμπερτ Μπαιρ, ​​πρώην αξιωματούχος της CIA, έχει γράψει πολλά βιβλία όπου αποκαλύπτονται μυστικά τόσο της CIA όσο και των κυβερνήσεων Κλίντον και Μπους τζούνιορ. Έχει συλληφθεί και κρατηθεί αρκετές φορές. Ο Μιτ Γουόσπουρ, προσωπικός του φίλος ο οποίος εργαζόταν στην Γερουσία και του έδινε πληροφορίες, δολοφονήθηκε. Ως ανώτερος πράκτορας της CIA, ο Μπαιρ εργάστηκε στην Γιουγκοσλαβία την περίοδο 1991-94 και στην Μέση Ανατολή. Επίσης, έχει λάβει μέρος και σε κάποια ντοκυμανταίρ τού National Geographic, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μπους ότι εξαπέλυε πολέμους για το πετρέλαιο.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε ζωντανά στον Καναδά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου πριν από λίγες ημέρες. Ο Ρόμπερτ Μπαιρ προωθεί το βιβλίο του "Τα μυστικά του Λευκού Οίκου" στο Κεμπέκ, όπου μιλήσαμε, σε μια συνέντευξη για το παρασκήνιο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία.

Σρεμπρένιτσα, 11/7/1995. Η "Ελληνική Εθελοντική Φρουρά (ΕΕΦ)", αποτελούμενη κυρίως από χρυσαυγήτες
(Ζαβιτσάνος, Τζανόπουλος, Κουσουμβρής, Μπέλμπας, Βασιλειάδης, Μήτκος, Λυμπερίδης κλπ), παρελαύνει
στην κατεστραμμένη πόλη, κρατώντας σημαία με τον ήλιο τής Βεργίνας.

- Πού και πότε ήταν η πρώτη σας δουλειά στη Γιουγκοσλαβία;
Έφτασα με ελικόπτερο με τρεις πράκτορες. Προσγειωθήκαμε στις 12/1/1991 στο Σαράγεβο. Η δουλειά μας ήταν να παρακολουθούμε τους φερόμενους ως τρομοκράτες σέρβους, οι οποίοι αναμενόταν ότι θα επετίθεντο στο Σαράγεβο.


- Ποιοί ήταν οι υποτιθέμενοι τρομοκράτες και γιατί ήσαν ύποπτοι για αυτές τις επιθέσεις;
Μας έδωσαν αρχεία για μια ομάδα που λεγόταν "Ανώτατη Σερβία", τα οποία είχαν με λεπτομέρειες τα σχέδια για τη διεξαγωγή μιας σειράς βομβιστικών επιθέσεων σε βασικά κτίρια στο Σαράγεβο, ως αντίδραση στην επιθυμία της Βοσνίας να αποχωρήσει από την πρώην Γιουγκοσλαβία.


- Αυτή η ομάδα υπήρχε πράγματι; Τί ακριβώς κάνατε στο Σεράγεβο υπό τις διαταγές της CIA;
Όχι, τέτοια ομάδα δεν υπήρξε ποτέ! Η διοίκησή μας μας είπε ψέματα. Αποστολή μας ήταν να σπείρουμε τον πανικό στους βόσνιους πολιτικούς, να τους βάλουμε απλώς στο μυαλό την ιδέα ότι οι σέρβοι θα επιτεθούν. Στην αρχή, πιστέψαμε το παραμύθι, αλλά μετά από λίγο άρχισα να προβληματίζομαι. Γιατί μας είχε πιάσει τέτοια υστερία αφού ήταν προφανές ότι αυτή η ομάδα δεν υπήρχε;


- Πώς και πότε ολοκληρώθηκε αυτή η αποστολή; Είχε όνομα; 
Για μένα τελείωσε μετά από δύο εβδομάδες, όταν μου ανατέθηκε μια νέα δουλειά στην Σλοβενία. Η επιχείρηση διήρκεσε έναν μήνα και είχε το όνομα "Ίστινα" (δηλαδή "Αλήθεια"), αν και ήταν ο,τιδήποτε άλλο εκτός απ' αυτό! 

- Γιατί πήγατε στη Σλοβενία;
Πήρα οδηγίες που έλεγαν ότι η Σλοβενία ​​ήταν έτοιμη να κηρύξει την ανεξαρτησία της. Μας δόθηκαν χρήματα, μερικά εκατομμύρια δολλάρια, για την χρηματοδότηση διαφόρων ΜΚΟ, κομμάτων της αντιπολίτευσης και διαφόρων πολιτικών που είχαν παθολογικό μίσος (ενν.: για τους σέρβους). 

- Είχατε άποψη για την προπαγάνδα της CIA; Οι συνάδελφοί σας τι πίστευαν;
Φυσικά, κανείς δεν απορρίπτει μια αποστολή της CIA, ειδικά όταν ήμασταν όλοι νευρικοί και επιρρεπείς στην παράνοια! Πολλοί πράκτορες της CIA και ανώτεροι αξιωματούχοι εξαφανίστηκαν  επειδή απλώς αρνήθηκαν να διεξάγουν προπαγάνδα εναντίον των Σέρβων στη Γιουγκοσλαβία. Προσωπικά, ήμουν σοκαρισμένος από τον όγκο των ψεμάτων που γεννιούνται από τις υπηρεσίες και τους πολιτικούς μας! Πολλοί πράκτορες της CIA χειρίζονται την προπαγάνδα χωρίς να έχουν επίγνωση του τι κάνουν. Όλοι γνώριζαν μόνο ένα μικρό τμήμα της ιστορίας και μόνο αυτοί που δημιουργούν την όλη ιστορία γνώριζαν το παρασκήνιο. Αυτοί είναι οι πολιτικοί.

- Έτσι, υπήρχε μόνο προπαγάνδα εναντίον των Σέρβων; 

Ναι και όχι. Ο στόχος της προπαγάνδας ήταν να διαιρέσει τις δημοκρατίες ώστε να αποσκιρτήσουν από την μητέρα Γιουγκοσλαβία. Έπρεπε να βρούμε έναν αποδιοπομπαίο τράγο ο οποίος θα φορτωνόταν τις κατηγορίες για τα πάντα. Κάποιος που θα ήταν υπεύθυνος για τον πόλεμο και τη βία. Η Σερβία επιλέχθηκε επειδή θεωρείται, κατά κάποιο τρόπο, ο διάδοχος της Γιουγκοσλαβίας.

- Μπορείτε να ονομάσετε τους πολιτικούς τής πρώην Γιουγκοσλαβία που χρηματοδοτούνταν από τη CIA; 
Ναι, αν και κάτι τέτοιο είναι κάπως λεπτό. Στίπε Μέσιτς (σ.σ.: κροάτης πρωθυπουργός και τελευταίος πρόεδρος της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας), Φράνιο Τούτζμαν (σ.σ.: πρόεδρος της κροατικής βουλής και, εν συνεχεία, πρόεδρος της Κροατίας), Αλία Ιζετμπέγκοβιτς (σ.σ.: ηγέτης των βόσνιων μουσουλμάνων και κατοπινής πρόεδρος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης), πολλοί σύμβουλοι και μέλη της κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, όπως χρηματοδοτηθηκαν και σέρβοι στρατηγοί, δημοσιογράφοι και μάλιστα ορισμένες στρατιωτικές μονάδες. Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς πήρε κάποια χρήματα αλλά σταμάτησε να δέχεται βοήθεια όταν κατάλαβε ότι θα έπρεπε να θυσιαστεί και να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Βοσνία. Αυτό (ενν.: τις χρηματοδοτήσεις) το χειριζόταν απ' ευθείας η πολιτειακή κυβέρνηση. 

- Είπατε ότι τα μέσα ελέγχονταν και χρηματοδοτούνταν. Πώς ακριβώς έγινε αυτό; 
Αυτό είναι ήδη γνωστό. Κάποιοι πράκτορες της CIA ήταν υπεύθυνοι για τη συγγραφή των επίσημων ανακοινώσεων που οι εκφωνητές διάβαζαν στις ειδήσεις. Φυσικά, οι παρουσιαστές των ειδήσεων ήσαν αμέτοχοι σ' αυτό, αφού έπαιρναν τις ειδήσεις ​​από το αφεντικό τους, ο οποίος τις έπαιρνε από τον άνθρωπο μας. Όλοι είχαν την ίδια αποστολή: να σπείρουν το μίσος, τον εθνικισμό και τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων μέσω της τηλεόρασης.

- Γνωρίζουμε όλοι για την Σρεμπρένιτσα. Μπορείτε να μιλήσετε για αυτό; 

Ναι! Το 1992 ήμουν στη Βοσνία και πάλι, αλλά αυτή τη φορά θα έπρεπε να εκπαιδεύσουμε τις στρατιωτικές μονάδες για να υπερασπίσουν την Βοσνία, ένα νέο κράτος που μόλις είχε κηρύξει την ανεξαρτησία του. Η Σρεμπρένιτσα είναι μια υπερβολική ιστορία και δυστυχώς πολλοί άνθρωποι χειραγωγούνται. Ο αριθμός των θυμάτων είναι ο ίδιος με τον αριθμό των σέρβων και των άλλων που σκοτώθηκαν αλλά η Σρεμπρένιτσα συνιστά πολιτικό μάρκετινγκ. Το αφεντικό μου, ο οποίος ήταν πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ, τόνισε επανειλημμένα ότι κάποιου είδους απάτη θα συμβεί στην Βοσνία. Ένα μήνα πριν από την υποτιθέμενη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα, μου είπε ότι η πόλη θα ήταν πρώτη είδηση ​​σε όλο τον κόσμο και μας διέταξε να καλέσουμε τα μέσα ενημέρωσης. Όταν τον ρώτησα γιατί, είπε: θα δεις. Ο νέος βοσνιακός στρατός πήρε εντολή να επιτεθεί σε σπίτια και πολίτες. Αυτοί ήταν, φυσικά, πολίτες της Σρεμπρένιτσας. Την ίδια στιγμή, οι σέρβοι επιτέθηκαν από την άλλη πλευρά. Μάλλον κάποιος είχε πληρώσει για να τους υποκινήσουν!

- Τότε, ποιός είναι ένοχος για την γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα; 
Για την Σρεμπρένιτσα θα πρέπει να κατηγορηθούν οι βόσνιοι, οι σέρβοι και οι πολιτειακοί, δηλαδή εμείς! Αλλά στην πραγματικότητα τα πάντα φορτώθηκαν στους σέρβους. Δυστυχώς, πολλά από τα θύματα που θάφτηκαν ως μουσουλμάνοι, ήσαν σέρβοι και άλλες εθνικότητες. Πριν μερικά χρόνια, ένας φίλος μου, ένας πρώην πράκτορας της CIA που τώρα είναι στο ΔΝΤ, δήλωσε ότι η Σρεμπρένιτσα είναι το προϊόν της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των πολιτικών της Βοσνίας. Η Σρεμπρένιτσα θυσιάστηκε ώστε να δώσει στις ΗΠΑ ένα κίνητρο για να επιτεθούν στους σέρβους λόγω των δήθεν εγκλημάτων τους.


1995: Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς εναγκαλιζόμενος χρυσαυγήτη (περιοδικό "Χρυσή Αυγή", τεύχος 88, 25/9/1995)
- Τελικά, γιατί νομίζετε ότι κατέρρευσε η Γιουγκοσλαβία και γιατί η κυβέρνησή σας επεδίωξε κάτι τέτοιο; 
Είναι πολύ σαφές: οι άνθρωποι που υποκίνησαν τον πόλεμο και υπαγόρευσαν τους όρους της ειρήνης, τώρα είναι ιδιοκτήτες των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο και τα συναφή! Απλώς σας έκαναν δούλους, ο λαός σας δουλεύει για το τίποτα και η παραγωγή καταλήγει στην Γερμανία και στις ΗΠΑ ... Αυτοί είναι οι νικητές! Τελικά, πρέπει να αγοράζετε και να εισάγετε ό,τι δημιουργήσατε εσείς οι ίδιοι και, δεδομένου ότι δεν έχετε τα χρήματα, πρέπει να δανειστείτε. Αυτή είναι η όλη ιστορία των Βαλκανίων συνολικά!

- Δεν ήσασταν ποτέ στο Κοσσυφοπέδιο ως πράκτορας της CIA, αλλά δεν αισθανθήκατε οποιαδήποτε πίεση από τις ΗΠΑ; 

Φυσικά! Το Κοσσυφοπέδιο αποσπάστηκε για δυο λόγους: πρώτον, λόγω των ορυκτών και των φυσικών πόρων και, δεύτερον, το Κοσσυφοπέδιο είναι μια στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ! Στην καρδιά τής Ευρώπης, είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση τους. 

- Έχετε ένα μήνυμα για τους λαούς της πρώην Γιουγκοσλαβίας; 
Έχω. Ξεχάστε το παρελθόν, είναι στημένο και ψεύτικο. Σας χειραγώγησαν, πήραν αυτό που ήθελαν και είναι ηλίθιο να εξακολουθείτε να μισείτε ο ένας τον άλλο. Πρέπει να δείξετε ότι είστε ισχυρότεροι και ότι έχετε καταλάβει ποιος το δημιούργησε όλο αυτό! Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη! Αυτός είναι ο λόγος που, για πολύ καιρό τώρα, αποκαλύπτω τα μυστικά της CIA και του Λευκού Οίκου!

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Ακόμα και να μην είναι αληθείς όλες οι λεπτομέρειες, σίγουρα αυτό ήταν πάνω κάτω το πνεύμα. Επιτρέψτε μου να παραθέσω δυο μαργαριτάρια τα οποία είναι αδιαμφησβήτητα ιστορικά γεγονότα και όχι απλές εικασίες:

1) Η κατασκευή των "σερβικών Άουσβιτς" από το περιοδικό "ΤΙΜΕ" και άλλα δυτικά μέσα:

https://www.youtube.com/watch?v=4xss0Ep1MJM

αυτό είναι ένα σύντομο βίντεο, υπάρχουν και πιο αναλυτικά, αν ενδιαφέρεται κάποιος:

https://www.youtube.com/watch?v=xox7TR11evI&feature=related

Για να καταλάβουμε, οι τύποι πήγαν ΜΕΣΑ σε κάτι σαν σταθμό της ΔΕΗ και φωτογράφισαν τους πρόσφυγες που ήταν ΕΞΩ και απομόνωσαν έναν άνθρωπο που είχε πρόβλημα υγείας και φαινόταν σαν σκελετός. ΟΚ?

2) Η "επανενωμένη" Γερμανία, βρίσκει ξαφνικά τι να κάνει με τα όπλα που "κληρονόμησε" από τον Εθνικό Λαϊκό Στρατό (NVA) της ΓΛΔ. Από το πουθενά, οι Κροάτες εμφανίζονται με ΜΒΤ και πολλούς άλλους τύπους που ουδέποτε είχε ο Γιουγκοσλάβικος Λαϊκός Στρατός (JNA).

http://128.121.186.47/ISSA/reports/Balkan/Oct3192.htm

Βασιλική Μετατρούλου είπε...

Αγαπητέ Θοδωρή, πρέπει να απαντήσω διότι ειλικρινά δεν αντέχεται άλλο αυτός ο βιασμός της αλήθειας (όχι από σένα, γενικά μιλάω, για όλον τον εθνικό μας βούρκο, με τους φιλοσέρβους εθνικιστές οπαδούς του 99% υπέρ των σφαγέων)

[Το λέω μια φορά για να μην χρειαστεί να επανέρχομαι: Οπου υπάρχει ο όρος 'οι Σέρβοι' ή 'η σερβική πλευρά' δεν εννοώ ολόκληρο το σερβικό λαό και το σερβικό έθνος, ούτε -όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά- όλους τους πολίτες με σερβική καταγωγή, ή έστω όλους εκείνους που είχαν κρατικά ή δημόσια αξιώματα. Εννοώ εκείνες τις ελίτ στο σερβικό κράτος, οι οποίες προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους και πάνω απ' όλα την 'Μεγάλη Σερβία' και για να βάλουν χέρι στην περιουσία του λαού και να διατηρήσουν τα προπολεμικά τους πρόνόμια, συνέστησαν 'εγκληματική οργάνωση' ('Joint Criminal Enterprise' στην σχετική ορολογία) και προέβησαν στα γνωστά εγκλήματα, όπως επίσης και όλους εκείνους που υποστήριξαν ή υποκίνησαν τον σερβικό μεγαλοϊδεατισμό και παρείχαν υλική βοήθεια και ψυχική συνδρομή. Και, ασφαλώς, υπάρχουν κλιμακώσεις στην κατανομή ευθυνών]

Η συνέντευξη είναι πλαστή φυσικά.
Για χάρη της τιμής της ελληνικής δημοσιογραφίας, και για χάρη των ταλαίπωρων αναγνωστών στην Ελλάδα της κρίσης (αλλά κι επειδή πρέπει σαν Ελλάδα να ζητήσουμε κάποτε συγγνώμη για τη βοήθειά μας στις εθνικές εκκαθαρίσεις του εγκληματικού μεγαλοϊδεατικού καθεστώτος του τσέτνικ μοναρχικού αντικομμουνιστή Κάρατζιτς που ήθελε να επαναφέρει το ... Βασιλιά (κι εδώ στην Ελλάδα τον νόμιζαν για ... σύντροφο κι αυτός άφριζε απ' το κακό του όταν τον προσφωνούσαν έτσι), του αδίστακτου εξουσιοφρενούς καιροσκόπου Μιλόσεβιτς και του υπερεθνικιστή σωβινιστή και ρατσιστή Μλάντιτς. ) αυτή η πλαστή συνέντευξη δεν έπρεπε να δει το φως της δημοσιότητας, κατά την ταπεινή μας γνώμη.

# Η πλαστογραφία 19χρονου ψεκασμένου Σέρβου ακροδεξιού ψευτοδημοσιογράφου με τη μαϊμού συνέντευξη του πρώην πράκτορα της CIA για τη Γιουγκοσλαβία και τα ερωτηματικά για τα έγκριτα ΜΜΕ
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/11/30/robert-baer-ignatiou-savvidis-fake/


Ο Θοδωρής (που πραγματικά πολύ τον εκτιμώ αλλά δεν έχει βάλει μια υπηρεσία ενημέρωσης με ημέηλ κάθε νέου άρθρου κι έτσι μόνο τυχαία κι αν θυμηθώ έρχομαι εδώ πέρα, δυστυχώς αραιά και φταίει αυτός) δεν λέει τίποτε ουσιαστικό επί της ουσίας, ίσως γιατί δεν θέλει να ρισκάρει επάνω στην πλαστότητα.
Βλέπω χρησιμοποιεί φωτογραφίες απ' τα δικά μας άρθρα για τη Σρεμπρένιτσα, και η αλήθεια είναι ότι πολλοί άρχισαν να αναθεωρούν τις απόψεις τους για εκείνα τα γεγονότα, μετά που διάβασαν εμάς, κι έχουμε βομβαρδιστεί κυριολεκτικά με εκατοντάδες ερωτήσεις για βιβλιογραφία και απορίες κ.λπ. Θα χαιρόμουν αν του δώσαμε εναύσματα να το ψάξει περαιτέρω ή αν είναι ένας απ' αυτούς, πολύ πιθανό γιατί είναι πολύ έξυπνος και χαρισματικός και δεν τρώει εύκολα κουτόχορτο.

Εντάξει (μιλάω γενικά τώρα, για όλους), καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για κάποιον που δεν ξέρει πολλά να αντιληφθεί αμέσως ότι αυτά που λέει δήθεν ο πράκτορας αποκλεέιεται να είναι η αμερικανική αφήγηση οποιασδήποτε οπτικής. Είναι ακριβώς η σερβική-εθνικιστική αφήγηση και η υπεράσπιση των εγκληματιών, αλλά μέχρι πότε θα αποτελεί δικαιολογία για να αθωώνουμε τους Σέρβους ο βομβαρδισμός των Δυτικών, 4 και 8 χρόνια ΜΕΤΑ την εκκίνηση των εθνοκαθάρσεων;
Δεν πάει έτσι, πως να το κάνουμε. ΠΡΩΤΑ ξεκίνησε η σερβική πολεμική μηχανή να ισοπεδώνει, να καίνε, να σκοτώνουν, να βιάζουν (πρώτη φορά ο βιασμός έγινε κανονικό "θεσμικό" όπλο με΄έγκριση από το Επιτελείο) και να ρημάζουν, και ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ επενέβη η Δύση.
Στην Ελλάδα, όλοι νομίζουν τα πράγματα έγιναν ανάποδα. Οτι οι Σέρβοι δήθεν "αντιστάθηκαν" στην επιθετικότητα των Δυτικών.
Ψέματα.
[Συνεχίζω, δεν χωράει]

Βασιλική Μετατρούλου είπε...

Για τα επόμενα στο σχόλιο του σχολιαστή με το σερβικό επώνυμο.

Στην εποχή του ίντερνετ είναι ανεπίτρεπτο να καταπίνουμε ό,τι μας σερβίρουν χωρίς τον στοιχειώδη έλεγχο.

# Για το στρατόπεδο συγκέντρωσης ή αν ήταν "μέσα ή έξω από τον φράχτη":
Καλά να πάθουμε αν μετά τόσα χρόνια, τόσους μάρτυρες, τόσους επιζώντες, τόσες καταδίκες, τόσους μαζικούς τάφους ακόμα συζητάμε για τον αν ήταν "ένας άρρωστος απ' έξω απ' το φράκτη".
Ντροπή δηλαδή.

Μήπως κανείς είναι λίγο φιλότιμος να δείξει και μέσα "στον φράκτη της ΔΕΗ" τι ακριβώς συνέβαινε κι αν τυχόν υπήρχε κανένας "άρρωστος από σκωληκοειδίτιδα" ακόμα;;;
https://www.youtube.com/watch?v=rKyVzEdgawo&feature=youtu.be&t=55m5s

Κι εδώ, λίγο πιο μέσα απ' τον φράκτη
https://youtu.be/7vBm02fbyuw?t=14m52s

Αυτοί εδώ στις φωτογραφίες τι ήταν; Κι αυτοί άρρωστοι από από σκωληκοειδίτιδα ή άλλη τυχαία αρρώστεια; Εντάξει. Υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες πλέον για τα νέα αυτά Αουσβιτς
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/09/bosnia-248-photos/

Καλά, εδώ θα μου πείτε, αμφισβητούν την σφαγή στη Σρεμπρένιτσα που είναι το καλύτερα πολυτεκμηριωμένο έγκλημα παγοσμίως, στην ιστορία του DNA. Δεν είναι υπερβολή, ούτε αστείο. Κάθε υπόθεση κάθε νεκρού αντιμετωπίστηκε με τις μεθόδους που μας έγιναν γνωστές από τα διάφορα CSI. Πάνω από 7.000 ταυτοποιημένοι.
https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/06/10/do-you-know-srebrenica/

Εδώ, μία από τις εκθέσεις του ΟΗΕ για ένα μόνο από τα στρατόπεδα εξόντωσης.
http://balkanwitness.glypx.com/un-annex5-prijedor.htm

Η υπόθεση πλέον έχει και δικαστική βούλα για την εγκυρότητά της.
Ολα τα ρεπορτάζ και όλα τα περί της δίκης που κέρδισε το πρακτορείο και ο ρεπόρτερ που έκανε την ανακάλυψη
http://balkanwitness.glypx.com/Guardian-LM.htm

Ηταν κι άλλοι δύο εκεί, εδώ ο Ed Vulliamy
http://www.theguardian.com/media/2000/mar/15/pressandpublishing.tvnews

Κι επειδή ξέρω ότι το αμέσως επόμενο επιχείρημα θα είναι ο Τσόμσκι και η εμπλοκή του σε αυτήν την ιστορία
http://balkanwitness.glypx.com/chomskydenial.htm

Αν θέλετε, πείτε μου να σας πω και του Νόαμ την ιστορία, δεν είναι και ο Πάπας.
Χώρια που ο Πάπας δε νομίζω να έβαζε το όνομά του σε λίστα υποστηρικτών του τσέτνικ δολοφόνου εγκληματία πολέμου Σέσελι;;;
https://web.archive.org/web/20070904202330/http:/www.antiglobalizam.com/?lang=spa&str=podrska

[Συνεχίζω, πάλι δεν χωράει]

Βασιλική Μετατρούλου είπε...


# Για τα όπλα που η Κροατία προμηθεύτηκε από το εξωτερικό:
Φυσικά και θα προμηθευόταν όπλα από το εξωτερικό. Κάθε χώρα θα το έκανε (Και Αμερικανοί στρατηγοί απότακτοι πήγαν εκεί, και δυτικοί βοήθησαν. Αλλά ΜΕΤΑ).
Οταν έγινε η πρώτη ανακωχή όταν οι Σέρβοι βομβάρδιζαν έξι μήνες το Βούκοβαρ, υπόγραψαν και βρέθηκαν αυτοί να κατέχουν το 95% του οπλοστασίου της χώρας και οι άλλες δημοκρατίες είχαν με το ζόρι τα όπλα μόνο των χωροφυλάκων και της αγροφυλακής, ποιο κράτος δεν θα προμηθευόταν όπλα προκειμένου να μην γίνει μια νέα Κύπρος;;

Ωστόσο, αυτή η "αναφορά" αυτουνού του με το γκλαμουράτο όνομα "Defense & Foreign Affairs Strategic Policy" δεν είναι έκδοση από κάποιο γνωστό Ινστιτούτο ή θινκ-τανκ από τα διεθνώς αναγνωρισμένα.
Είναι το έντυπο μιας ΜΚΟ ενός Gregory Copley με όνομα International Strategic Studies Association η οποία είναι μια αναξιόπιστη οντότητα που επίτηδες ονομάστηκε έτσι ώστε να την μπερδεύουν με το σχεδόν ομώνυμο αγγλικό Institute of Strategic Studies. Το πρώτο, το International Strategic Studies Association έχει καταγγελθεί επίσης για διασπορά πλαστών ειδήσεων όπως με τις δήθεν ημέρες του Ιζετμπέγκοβιτς στη Μεραρχία Χαντζάρ
http://oliverkamm.typepad.com/blog/2006/02/more_on_balkan_.html

Κι έπειτα, τι στον κόρακα σοβαρό "report" μπορεί να είναι αυτό, δήθεν GIS Special Topical Studies και Balkan Strategic Studies κ.λπ. χωρίς ούτε μια πηγή;
http://128.121.186.47/ISSA/reports/Balkan/Oct3192.htm

Καμία διασταύρωση τίποτα, καμία βοηθητική πηγή να δούμε ότι όλα τα "γεγονότα" στο "report" και όλες οι μεταφορές όπλων στην τεράστια λίστα ήταν γεγονότα και όχι ισχυρισμοί (μα ούτε ένα έγγραφο, μια μαρτυρία, μια παραπομπή κάπου;;;)

Δεν φαίνεται να παίρνει κανείς σοβαρά μια αναφορά από μια ΜΚΟ με μια ιστοσελίδα τύπου "128.121.186.47", χωρίς πηγές και χωρίς επιβεβαιώσεις και χωρίς citation ένθεν κακείθεν
http://balkanwitness.glypx.com/Gibbs-Glaurdic.htm

Πρόκειται για αρνητές και για απολογητές του Μιλόσεβιτς. Είναι ιδιωτική πρωτοβουλία, και μάλιστα ήταν μάρτυρες υπεράσπισης του Μιλόσεβιτς, άρα καθόλου αντικειμενικοί.
Δείτε λ.χ. εδώ ο διευθυντής τους Gregory Copley γράφει θεωρίες συνωμοσίας για Αλ-Κάιντα στη Σρεμπρένιτσα, για "παράνομη κυβέρνηση Κλίντον" που ήθελε πτώματα για να βρει δικαιολογία να βομβαρδίσει, για ίσο αριθμό νεκρών, και όλες τις άλλες ανοησίες που διακινούν οι αρνητές και οι απολογητές
http://www.slobodan-milosevic.org/news/ssi09082003.htm

Οπως αρνητές και απολογητές του Μιλόσεβιτς και αντισημίτες είναι οι ακροδεξιοί του Emperors clothes που έφτιαξαν το δεύτερο βίντεο που προτείνει ο σχολιαστής με το σερβικό ψευδώνυμο.

Οποιος θέλει να διαβάσει κάτι σοβαρό για την υποτιθέμενη "υποκίνηση" της Γερμανίας στις αποσχίσεις αλλά και γενικότερα, με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στους επιζώντες, ας διαβάσει τον Αγγλογιουγκοσλάβο αριστερό καθηγητή του Κίνγκστον. εχει γράψει πολλά βιβλία και άρθρα και εισηγήσεις σε συνέδρια κ.λπ., αλλά και το μπλογκ του καλό είναι κι αυτό:
https://greatersurbiton.wordpress.com/2011/01/24/first-check-their-sources-3-the-myth-that-germany-encouraged-croatia-to-secede-from-yugoslavia/

Στην RS εδώ και πολύ καιρό, συμβαίνει κάθε βδομάδα και μια προβοκάτσια, μια πρόκληση, ένα γεγονός.
Πάρα πολλοί φοβούνται επανάληψη των προ 20 ετών γεγονότων. Οι ακροδεξιοί που κυβερνούν το κρατίδιο-γκάνγκστερ, το θεμελιωμένο επάνω στη βία, την εθνοκάθαρση και στους μαζικούς τάφους, δείχνουν ξανά τα δόντια τους, απειλούν σαν κοινοί εκβιαστές και λένε απ' έξω-απ' έξω "τώρα που χάσαμε το Κόσοβο, θα ξανακερδίσουμε την RS". Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αναίμακτα. Θα έχουμε πάλι θηριωδίες και τραγωδίες.

Το απεύχομαι, φυσικά, αλλά αυτή τη φορά, δεν πρέπει να γίνουν τα ίδια πράγματα όπως πριν 20 χρόνια.
Αυτό θα μπορέσει να γίνει μόνο αν μπορέσουμε να δούμε την αλήθεια, επιτέλους.