Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

30 Μαΐου 2015

Σαββατιάτικα (57)

*** Τελικά, υπογράψαμε συμφωνία ή θα περάσουμε ολόκληρο τριήμερο με την αγωνία; *** Πόσα παίρνει ο Ρωμανιάς από τον Σκάι και κάθε μέρα πιάνει στασίδι εκεί αχάραγα; *** Η Ραχήλ στο Τόκιο, εγώ ούτε στο Διακοφτό. *** Πουτάνα κι άδικη ζωή... *** Δεν κατάλαβα, τί κακό έχει η τοποθέτηση της Παναρίτη στο ΔΝΤ; *** Καιρός δεν ήταν να μπει κι ένας αριστερός σ' αυτό το κωλοταμείο; *** Τί παναπεί δεν είναι αριστερή η Παναρίτη; *** Μήπως είναι η κυβέρνηση; *** Να λέτε πάλι καλά που δεν έστειλε τον Σταϊκούρα.
Ατίθαση μυτούλα δεν έχει ο γλύκας;
*** Κορίτσια, πριν ρωτήσετε την κολλητή σας αν χώρισε, βεβαιωθείτε πρώτα αν είχε σίγουρα σχέση. *** Όταν, μετά την έκρηξη στα ΕΛΠΕ, ο Πουλικόγιαννης μίλησε για "τρεις εργάτες που χαροπαλεύουν", η Μπουσδούκου τού Σκάι τον διόρθωσε: "δεν χαροπαλεύουν, μη λέμε ανακρίβειες". *** Προφανώς, πέθαναν και οι τρεις πάνω σε τσακίρ κέφι από το πολύ πιοτό, κυρία Μπουσδούκου, ε; *** Έγκυρη και έγκαιρη δημοσιογραφία. *** Αφού με τον Λάμπη τον Ταγματάρχη έπαιζα σκάκι όταν ήμασταν στην ΑΣΟΕΕ και κέρδιζα εγώ, πώς έγινε εκείνος πιο γνωστός από μένα; *** Θα προτιμούσα να με είχε αγαπήσει η γυναίκα μου για τα λεφτά μου. *** Αυτό θα σήμαινε ότι θα είχα λεφτά. *** Πώς τον είδατε τον Κώστα Τάκκα, ο οποίος συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στο "σκάνδαλο FIFA"; *** Γενικός γραμματέας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των Νησιών Κεϋμάν, παρακαλώ! *** Δαιμόνιο το πατριωτάκι, ε; *** Σου λέει, αφού μ' αυτές τις κωλο-οφσόρ έμπλεξα με τα Κεϋμάν, γιατί να μη βγάλω και δυο δεκάρες από το ποδόσφαιρο; *** Και τώρα που μάθατε για τον Τάκκα, πάρτε και μια άσκηση για αρχαρίους: από ποια ανεπτυγμένη ποδοσφαιρικά χώρα προέρχεται ο πρόεδρος της CONCACAF, της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βορείου και Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της FIFA και συνελήφθη επίσης; *** Μπράβο, σωστά μαντέψατε: από τα Νησιά Κεϋμάν! *** Κουφάλα Τάκκα! *** Φορτσάκης: "Η άλωση της Πόλης πονάει τον ελληνισμό." *** Θοδωρή, λες παπαριές. *** Τον ελληνισμό τον πονάνε πολύ περισσότερο το 1922, το 1955 και το 1964. *** Αυτό που η Κωνσταντινούπολη "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικιά μας θά 'ναι", δεν σας δημιουργεί την απορία πότε ήταν δικιά μας στο παρελθόν;
Μόνο! Αστυνομική αυστηρότης!
*** Ανήκε ποτέ στην Ελλάδα η Πόλη και μας το κρύβουν; *** Αυτό που έχετε γαμηθεί στις σέλφι αλλά παραξενεύεστε αν δείτε κάποιον να περπατάει και να μιλάει μόνος του, δεν το καταλαβαίνω. *** Επί τέλους, επιστρέφουν οι "αιώνιοι φοιτητές"! *** Απαραίτητη προϋπόθεση: να περάσουν από συνέντευξη, να πείσουν για την σοβαρότητα των λόγων που τους ανάγκασαν να καθυστερήσουν τόσο και να δηλώσουν εγγράφως ότι θα πάρουν πτυχίο σε εύλογο χρονικό διάστημα. *** Ριζοσπαστισμός, όχι μαλακίες. *** Πάντως, ο Ψαριανός επιμένει να διαγράφονται όσοι δεν παίρνουν πτυχίο σε διάστημα ίσο με μιάμιση φορά την διάρκεια σπουδών. *** Λεπτομέρεια: ο Γρηγόρης μπήκε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Πειραιά το 1972 και πήρε πτυχίο... εφέτος! *** Μάλλον με αντιγραφή. *** Αλήθεια, ρε Γρηγόρη, εσένα πώς και δεν σε διαγράψανε; *** 42 χρόνια φοιτητής; *** Εσύ, λεβέντη μου, ξεπέρασες και τον Άδωνι κατά 30 χρόνια. *** Πολύ καλά τα είπε ο Τόμσεν. *** Δεν κατάλαβα, είναι άσχημα τα τρία κατοστάρικα; *** Άσχημο είναι να παίρνεις τα τρία σου κάθε μήνα, βρέχει-χιονίζει; *** Και τί παναπεί, ρε κωλόπαιδο, ότι δεν δουλεύεις για 300 ευρώ τον μήνα; *** Αν δεν ήσαν τα μνημόνια, ούτε αυτά δεν θά 'παιρνες.
"Προσοχή Κλειδαριά - Μην ρίχνετε κέρματα"  Μεγαλείο!
*** Κι επειδή το Jumbo είχε 7,5% αύξηση κερδών, πρέπει να σου δώσει κι εσένα αύξηση ο Βακάκης; *** Κι ύστερα με τι λεφτά θα φτιάξει καινούργια μαγαζιά σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία κλπ, να δουλέψει κι άλλος κόσμος για 300 ευρώ; *** Μόνο τον εαυτό σου σκέφτεσαι, αλήτη. *** Μια φορά να σ' ακούσω να λες πως θα δουλέψεις τζάμπα για το καλό της επιχείρησης και της χώρας και τί στον κόσμο! *** Αντώναρος: "Η κεντροδεξιά πρέπει να απαλλαγεί απο τα βαρίδια, τους σώγαμπρους και τα εμμονικά στοιχεία που τη γκρεμίζουν στό 15%." *** Απάντηση Κωλόχαρτου: "Αγαπητέ φίλε Βαγγέλη ψυχραιμία...στο 15% μας πάει και η γκρίνια να ξέρεις." *** Προς Ευάγγελο και Άδωνι: Πηγαίνετε εσείς στο 15% (και χαμηλώτερα δεν λέμε όχι) και σας δίνουμε τον λόγο μας πως δεν νοιαστούμε για το πώς θα το κάνετε. *** Αυτό που πουλήθηκε το Πεντελικόν και βγάλανε τους πελάτες στον δρόμο, πώς το βλέπετε; *** Σκέψου λέει να πουλήσει κανένα πλοίο η Hellenic Seaways εν πλω και ο αγοραστής να βγάλει τους πελάτες έξω. *** Μετά τον Ντινόπουλο που πήγε στην Real, ο Μιχελάκης πήγε στην Δημοκρατία και η Πιπιλή στο Βήμα FM.
Ευτυχισμένα χρόνια
*** Οργιάζει η έγκυρη δημοσιογραφία. *** Αληθεύει η είδηση ότι ο Τατσόπουλος δήλωσε πως εγκαταλείπει την πολιτική; *** Πόσα χτυπήματα θ' αντέξω ακόμη, θεέ μου; *** Δυσκολεύομαι πλέον να βρω μπλουζάκια και πουκάμισα στο μέγεθός μου και λέω να γίνω μουσουλμάνος. *** Ένα άσπρο σεντόνι αρκετά μεγάλο να το κάνω κελεμπία, κάπου θα το βρω. *** Η ατάκα "η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της" υπεννοεί ότι μας γκάστρωσε και τώρα πρέπει να μας αποκαταστήσει; *** Και πατώσαμε πάλι στην Γιουροβίζιον και δωδεκάρια δεν ανταλλάξαμε με την Κύπρο. *** Όλα πουτάνα πια. *** Φέρτε πίσω την Μπόκοτα, ρε τομάρια! *** Δεν ξέρω πόσο βοήθησε το σχόλιο μου για την ατίθαση μυτούλα του αλλά ο γλύκας πιτσιρίκος τής πρώτης φωτογραφίας δεν είναι άλλος από τον Λάκη Γαβαλά. *** Η τελευταία φωτογραφία είναι από την "Γιορτή Δημοκρατίας" στην αυλή τού προεδρικού μεγάρου. το 1994 και διακρίνονται (από αριστερά) ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου με την σύζυγό του Μιμή, ο Απόστολος Κακλαμάνης με την σύζυγό του Άννα-Αθηνά και ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ να παρακολουθούν τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. *** Πίσω δεξιά ο Αντώνης Σαμαράς κάπου χαζεύει, ως συνήθως. *** Τόση ώρα που σαχλαμαρίζω, μήπως υπογράψαμε καμμιά συμφωνία και δεν το πήραμε χαμπάρι; *** Καλό τριήμερο σε όλους! ***

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νασαι καλα θοδωρη παντα τετοιο κεφι!.
Αλλωστε πρωτη φορα αριστερα γιατι οχι?..
Χαιρετισμους
Σολωνας

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

Πολύ σωστά τα λέει ο κ. Πουλικόγιαννης! Μετά την έκρηξη στα ΕΛΠΕ, ο Πουλικόγιαννης μίλησε για "τρεις εργάτες που χαροπαλεύουν".. και αϊ σιχτίρ με την ηλίθια την Μπουσδούκου...

L'Enfant de la Haute Mer είπε...

Η χειρότερη δυνατή εξέλιξη: Και τέταρτος νεκρός από το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113538366
Eξέπνευσε σήμερα και ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, ο Κώστας Μαγγούρας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου.
Αυτό γνωστοποίησε η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ομίλου, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, και σημειώνουν ότι το δυστύχημα της 8ης Μαΐου εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς σήμερα εξέπνευσε και ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος. Εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους, με βαθιά οδύνη, στην οικογένεια του Κώστα και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους.
Στην ανακοίνωση, στη συνέχεια, αναφέρεται ότι οι άλλοι δύο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και ο ένας, μάλιστα, έχει επιστρέψει στο σπίτι του.
Η διοίκηση επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά ότι η αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα όλων και καλεί τους εργαζομένους σε κοινή προσπάθεια, ώστε το δυστύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου να είναι το τελευταίο.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά σε διαβάζω (ισχύει και εδω πάντα το "πρώτη φορά" αλλά όχι τελευταία ) πολύ καλό το ιστολόγιό σου.Μη βάζεις λογοκρισία και εγκρίσεις δεν αξίζει ,άσε τον λαό να εκτονωθεί.

teddygr είπε...

@ Ανώνυμος

Αν λογοκρισία σημαίνει το "κόψιμο" εφ' ενός μεν παραληρημάτων και ύβρεων άσχετων με το θέμα του κειμένου αφ' ετέρου δε spam διαφημίσεων για viagra κλπ, τότε ναι, είμαι λογοκριτής. Όποιος θέλει χώρο για δική του προβολή, ας φτιάξει δικό του ιστολόγιο. Τζάμπα είναι!

ΥΓ: Για να μη παρεξηγηθώ, ύβρεις προς τον συντάκτη του ιστολογίου ΔΕΝ λογοκρίνονται!

Ανώνυμος είπε...

Τί βαθμό ιεραρχείας έχετε στα ΚΥΠατζίδικα γραφεία σας ; Διότι όλοι σας έχετε πνευματικό/νοηματικό επίπεδο κάτω από το μηδέν ! Το ίδιο ισχύει για για τον διαχειριστή της Ιστιοσελίδας !

teddygr είπε...

@ Ανώνυμος

Παραδέχομαι ότι η ιεραρχεία μας έχει πρόβλημα. Αλλά επειδή το νοηματικό μας επίπεδο είναι προβληματικό (ειδικά αυτό του διαχειριστή της ιστιοσελίδας), μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις τι ακριβώς σε ενόχλησε; Να το διορθώσουμε, βρε αδερφέ!