Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

29 Μαρτίου 2013

Τον λύκο τον κουρεύανε...

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αποχωρήσουμε από το ευρώ», διαμήνυσε με δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να βάλει φρένο στα αντίστοιχα σενάρια. «Σε καμία περίπτωση δεν θα πειραματιστούμε με το μέλλον της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, από το βήμα του 5ου Ετήσιου Συνεδρίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων, μίλησε για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και δραστικής μείωσης του λειτουργικού κόστους στο Δημόσιο, όπως είπε, χωρίς μείωση μισθών.

Πρόσθεσε δε ότι η νέα κυβέρνηση παρέλαβε ένα χρεοκοπημένο κράτος. Για 9 μήνες γνώριζαν ότι η Λαϊκή Τράπεζα χρεοκοπούσε και ανέβαλλαν να πάρουν αποφάσεις μέχρι να αναλάβει η νέα κυβέρνηση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να μείνουμε στο Ευρώ, αλλά να απαλλαγούμε από το μνημόνιο και την τρόικα, δήλωσε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.



Αντέγραψα το παραπάνω κείμενο αυτούσιο από την ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας. Όχι γιατί αντέχει σε σοβαρό σχολιασμό αλλά για να το "σώσω", ώστε να το φέρνω σαν παράδειγμα σε όποιον με ρωτήσει ποτέ τι σημαίνει η λαϊκή παροιμία "τον λύκο τον κουρεύανε, πούθε παν' τα πρόβατα" (*).

Τί πειράματα να κάνεις, ρε δόλιε Αναστασιάδη; Άλλοι κάνουν τα πειράματα, μαύρε! Εσύ είσαι το πειραματόζωο αλλά δεν μπορείς να το καταλάβεις. Εδώ που τα λέμε, όμως, πας κι εσύ να κάνεις ένα πειραματάκι, έτσι; Θες να δεις πόσο χαμηλά βρίσκεται ο πάτος του βαρελιού, ε; Πονηρούλη!

Λες ότι για όλα φταίει ο Χριστόφιας, που ήξερε τι συνέβαινε αλλά δεν έκανε τίποτε κι άφησε εσένα να καθαρίσεις τον βόθρο. Μάλιστα. Είχες άγνοια το λοιπόν. Με άλλα λόγια, δεν ήξερες τι σου γινότανε αλλά και να κυβερνήσεις την χώρα ήθελες και υποσχέσεις μοίραζες γύρω. Θυμάσαι με πόσο σθένος υπερασπίστηκες την υπογραφή σου κάτω από την προεκλογική σου δήλωση πως δεν θα πειραχτούν οι καταθέσεις; Αφού δεν ήξερες, πώς έβαλες την υπογραφή σου σε τέτοια δήλωση; Μήπως δεν ισχύει στην Κύπρο αυτό που λέμε εδώ στην μητέρα πατρίδα για δυο πράγματα που δεν πρέπει να τα βάζουμε όπου βρίσκουμε;

Τέλος πάντων. Θες έτσι, θες αλλοιώς, την έφαγες την σβερκιά. Αλλά μυαλό δεν έβαλες. Συνεχίζεις τις χοντρομαλακίες. Ρε συ, πλάκα μας κάνεις; Πας να μας τρελλάνεις; Θα περικόψεις δραστικά το λειτουργικό κόστος του δημοσίου χωρίς μειώσεις μισθών; Αυτό να δω και θα σκίσω τα πτυχία μου! Λεβεντάκο μου, παστίτσιο χωρίς κιμά και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις δίχως να ματώσουν οι εργαζόμενοι δεν γίνονται.

Πάντως, έχεις και ταίρι στις μαλακίες. Σου κρατάει σεγόντο ο Γιαννάκης ο Ομήρου μια χαρά. Γιαννάκης Ομήρου! Ο κύπριος Κουβέλης! Απαλλαγή (ή απαγκίστρωση, το ίδιο κάνει) από μνημόνια και τρόικες αλλά το ευρώ, ευρώ, ε; Αμ, αυτό είναι όνειρο εαρινής νυχτός, ρε φουκαρά! Τρία χρόνια έχουν περάσει με το ελληνικό πείραμα και δεν πήρες χαμπάρι πώς γίνεται η φτιάξη;


Αυτά τα ολίγα για σήμερα. Αλλά πριν κλείσω τούτο το σημείωμα, λέω να σας βάλω μια άσκηση για αρχαρίους: αντιπαραβάλετε τις παραπάνω δηλώσεις Αναστασιάδη με τις κατά καιρούς σχετικές δηλώσεις Σαμαρά και σημειώστε τυχόν διαφορές. Αν βρείτε καμμιά, κερδίζετε χρυσούν ωρολόγιον.


ΥΓ: Έχει κανείς αμφιβολία ότι η Κύπρος είναι ελληνική;


(*) Η παροιμία αναφέρεται σε όσους δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Σαν τον λύκο, ο οποίος έπεσε στην παγίδα και, ενώ τον γδέρνουν, αυτός προβληματίζεται για το πού πήγαν τα πρόβατα που κυνηγούσε.

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Θαρρώ ότι ο Κύπριος Γιαννάκης έχει περισσότερο τσαγανό από τον Ελλαδίτη μπαρμπα-Φώτη.
Οπότε μην τον βρίζεις τον άνθρωπο, λέγοντάς τον Κύπριο Κουβέλη.