Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

12 Απριλίου 2012

Πολιτικά σούργελα

"Θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό, καταστρέφετε την παραγωγή και την οικονομία"... "όπως φάνηκε εδώ και μία εβδομάδα, επρόκειτο για μία προειλημμένη, προαποφασισμένη κίνηση που υπαγορεύτηκε, κυρίως, από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ"... "με δεδομένη την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει τελικώς στην 48ωρη απεργία δεν υπάρχουν πλέον συμφωνηθέντα"...

Σταχυολόγησα τα παραπάνω λόγια από τις δηλώσεις που έκανε τις τελευταίες μέρες, σχετικά με την απεργία των ναυτεργατών, η υπουργός ανάπτυξης -ex παιδείας- Αννούλα η "διά βίου". Αυτά τα ελάχιστα ερανίσματα αρκούν για να δείξουν ότι η υπουργός είτε έχει τρικυμία εν κρανίω είτε γερνάει κι αρχίζει να ρετάρει.

Θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, λέει, για να καταγγείλει τους απεργούς προφανώς, λες και οι απεργοί δεν αποτελούν κομμάτι τού λαού. Θα τους καταγγείλει ως καταστροφείς τής οικονομίας, ποιά; Αυτή η οποία, παρέα με κάποια άλλα πολιτικά σούργελα, έκανε ό,τι μπορούσε για να καταστραφεί ο κοινωνικός ιστός και να βυθιστούν στην φτώχεια εκατομμύρια εργαζομένων. Επίσης, αποδίδει την απόφαση για απεργία όχι στην απόγνωση των εργατών αλλά στις "προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ", σαν να μη γνωρίζει ότι οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ αποτελούν μειοψηφία στην διοίκηση της ΠΝΟ.

Αλλά εκεί που έχει πλάκα η Αννούλα είναι όταν μιλάει για άρση των συμφωνηθέντων. Καλέ, μη! Καλέ, α! Καλέ, είσαι τρελλή; Καλέ, μη μας το κάνεις αυτό! Άκου, "δεν υπάρχουν πλέον συμφωνηθέντα"! Καλέ, μη καπριτσώνεις και μη χτυπάς με γινάτι το πόδι στο πάτωμα, σαν την Μαφάλντα! Χαλάρωσε λιγάκι κι εξήγησέ μας ποια είναι αυτά τα "συμφωνηθέντα" που αναιρέθηκαν; Πού ακριβώς είχαμε συμφωνήσει; Στο να μειωθούν κατακόρυφα οι αμοιβές και οι συντάξεις των ναυτεργατών; Στο να κλείσει ο "Οίκος Ναύτου"; Στο να αρθεί το καμποτάζ; Στο να μπορούν οι εφοπλιστές να απολύουν όποιους γουστάρουν και να προσλαμβάνουν στην θέση τους μπαγκλαντεσιανούς και μπουργκιναφασινούς πεινασμένους με 2 ευρώ ωρομίσθιο και δίχως ασφάλιση; Πού διάολο είχαμε συμφωνήσει;

Πάμε παρακάτω. Αρωγός τής Αννούλας έσπευσε ο αναμορφωτής τής υγείας -ex εργασίας- ο Ανδρέας ο όμορφος. Έτσι, τα 'χωσε κι αυτός με την σειρά του στους απεργούς, οι οποίοι υπονομεύουν όχι μόνο την προσπάθεια για ανόρθωση της οικονομίας αλλά και "τον μεροκαματιάρη, που περιμένει αυτή την εβδομάδα να ενισχύσει τα εισοδήματά του".

Ώπα, ρε Αντρίκο! Ώπα, καλέ, που σ' έπιασε ο πόνος για τον φουκαρά τον μεροκαματιάρη! Λες και οι απεργοί δεν είναι μεροκαματιάρηδες αλλά ραντιέρηδες. Λες και δεν καταλαβαίνεις ότι στους δρόμους βγαίνουν οι μεροκαματιάρηδες. Για την ακρίβεια, στους δρόμους βγαίνουν αυτοί που ήσαν κάποτε μεροκαματιάρηδες και τώρα κατάντησαν -ή κινδυνεύουν να καταντήσουν- διακονιαραίοι επειδή κάποια πολιτικά σούργελα σαν και σένα φρόντισαν να τους γαμήσουν το μεροκάματο. Ρε συ, κόψε μας κανένα φάρμακο ακόμη και κλείσε και μερικά νοσοκομεία παραπάνω για να μας δείξεις πόσο νοιάζεσαι τους μεροκαματιάρηδες!

Άντε να χαθείτε, πολιτικά σούργελα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: